Τοπικές Ειδήσεις

Την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση τους εκφράζουν ομογενείς Γερουσιαστές για το Καστελλόριζο

Με επιστολή που απέστειλαν στον Δήμο Καστελλορίζου και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ασκούν δριμεία κριτική στην προκλητική στάση της Τουρκίας

«Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει γκρίζα περιοχή, παρά μόνο τα άσπρα και μαύρα γεγονότα που ορίζουν το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλες Διεθνείς Συνθήκες», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι έντεκα Γερουσιαστές και αιρετοί αξιωματούχοι της ελληνικής Ομογένειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με επικεφαλής τον Γερουσιαστή Lou Raptakis, από την Πολιτεία του Rhode Island και τον Γερουσιαστή Stephan Pappas απο την Πολιτεία του Wyoming, στην επιστολή στήριξης στους κατοίκους του Καστελλόριζου, ενόψει των τουρκικών απειλών στην περιοχή.

«Η εδαφική ακεραιότητα του νησιού σας αξίζει προστασίας, ιδιαιτέρως τώρα που οι πράξεις της τουρκικής κυβέρνησης επιζητούν να προκαλέσουν σύγκρουση και αστάθεια στην περιοχή», είναι το μήνυμα της επιστολής, που έχουν επικοινωνήσει και προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον Αντιδήμαρχο Καστελλορίζου, Στράτο Αμύγδαλο, οι έντεκα, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, Ελληνοαμερικάνοι αιρετοί αξιωματούχοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η επιστολή συνεχίζει λέγοντας «το καθεστώς Ερντογάν απειλεί να αυτοανακηρυχθεί ως μία εκτός δικαίου οντότητα, ένα κράτος παρίας, που σκοπίμως ολισθαίνει σε έναν δρόμο που είναι απολύτως περιττός και προκλητικός».

Η επιστολή καταλήγει με την εξής διαβεβαίωση: «Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την κυβέρνησή μας και με τη διεθνή κοινότητα για την αναζήτηση της λύσης σε αυτό το ζήτημα, που να αντανακλά τα εδαφικά δικαιώματα και να σέβεται την αρχή των θαλάσσιων ζωνών, σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς συμφωνίες».

Το παράδειγμα του Lou Raptakis, Γερουσιαστή από την Πολιτεία του Rhode Island και του Stephan Pappas Γερουσιαστή από την Πολιτεία του Wyoming, ακολούθησαν η Themis Klarides, Αρχηγός της Αντιπολίτευσης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, από την Πολιτεία του Connecticut, η Nicole Klarides, Αντιπρόσωπος για την Πολιτεία του Connecticut, η Sandra Pappas, Αντιπρόσωπος για την Πολιτεία της Minnesota, η Maria Tzanakis Collette, Αντιπρόσωπς για την Πολιτεία της Pennsylvania, η Nicole Malliotakis Μέλος της Συνέλευσης και υποψήφια για το Κογκρέσο, από την

Πολιτεία της Nέας Yόρκης, ο Leon Stavranakis, Αντιπρόσωπος για την Πολιτεία της South Carolina, η Lynn Afendoulis, Αντιπρόσωπος για την Πολιτεία του Michigan, ο Steve Malagari, Αντιπρόσωπος για την Πολιτεία της Pennsylvania και ο John Spiros, Αντιπρόσωπος για την Πολιτεία του Wisconsin,

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερουσιαστής του Rhode Island, Lou Raptakis, που έχει στενούς δεσμούς με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, είχε επισκεφθεί στις αρχές του έτους τον Περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία εκλεγμένων βουλευτών ελληνικής καταγωγής σε χώρες του εξωτερικού, μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), ενώ μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Πολιτείας του Rhode Island έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά με την επιστολή στήριξης στο Καστελλόριζο: «Δευτέρα πρωί, γέμισε το γραφείο μου, όπως και ο Δήμος Καστελλορίζου, με επιστολές από Γερουσιαστές των Η.Π.Α. με θέμα το Καστελλόριζο. Γέμισε το γραφείο μου αγάπη και στήριξη, από την Ομογένεια που ζει με το βλέμμα της στραμμένο στην πατρίδα. Οι καλοί μου φίλοι Lou Raptakis απο το Rhode Island και Stephan Pappas απο το Wyoming ήταν οι πρώτοι και το παράδειγμα τους ακολούθησε η Nicole Malliotakis απο τη Nέα Yόρκη, ο John Spiros απο το Wisconsin, η Lynn Afendoulis απο το Michigan, ο Leon Stavranakis απο την South Carolina, ο Steve Malagari απο την Pennsylvania, η Themis Klarides απο το Connecticut, η Maria Tzanakis Collette απο την Pennsylvania, η Sandra Pappas απο την Minnesota και η Nicole Klarides απο το Connecticut. “Οι κάτοικοι του Καστελλορίζου, πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι. Είμαστε δίπλα τους με αγώνα” ήταν τα συγκινητικά λόγια που μου είπαν στο τηλέφωνο το Σαββατοκύριακο.

Ο Στράτος Αμύγδαλος, Αντιδήμαρχος Καστελλορίζου, παραλήπτης μαζί με εμένα των 11 επιστολών, πήρε ένα μήνυμα που ξεπερνά όλα τα σύνορα και φτάνει όπου, κτυπά η καρδιά του ζωντανού Ελληνισμού που από θέση ευθύνης δίνει τον δικό του αγώνα δίπλα στον δικό μας. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος».

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου