Ειδήσεις

Έρευνα : H ταξιδιωτική ανάκαμψη έρχεται το 2021

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε πρόσφατη έρευνα (81%) δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν να ταξιδέψει το 2020.

Ωστόσο, το δυσάρεστο είναι ότι μόνο το 35% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκαν ότι έχουν ήδη κάνει κράτηση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν από την Europ Assistance στο πλαίσιο της έρευνας Future of Travel που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos. Ερεύνησε 11.000 ταξιδιώτες σε 11 χώρες σε όλο τον κόσμο μεταξύ 5 Ιουνίου και 26 Ιουνίου.

Τα σχέδια για ταξίδια μέσα στο 2020

Βραχυπρόθεσμες αλλαγές στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών προκάλεσε ο κορωνοϊός, με κορυφαία να αναδεικνύονται τα ταξίδια εσωτερικού.

Το 81% όλων των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σχεδίαζαν ένα ταξίδι.

Οι ερωτηθέντες στην Ιταλία (89%), στη Γαλλία (87%) και στην Ταϊλάνδη (85%) ηγούνται των άλλων χωρών όταν πρόκειται για προγραμματισμένα ταξίδια το 2020.

Ταξιδιωτικός προϋπολογισμός

Ο μέσος προϋπολογισμός για ταξίδια μεταξύ των ερωτηθέντων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι 1.506 ευρώ.

  • Το 74% των παγκόσμιων ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ταξιδεύουν με αυτοκίνητο (είτε ενοικιαζόμενο είτε προσωπικό) στον καλοκαιρινό προορισμό τους.
  • Το 33% των παγκόσμιων ερωτηθέντων επιλέγουν να μείνουν σε ιδιωτικά καταλύματα.
  • Το 19% προτιμάει τα μικρά ξενοδοχεία, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την κοινωνική απόσταση και να αποφύγουν το συνοστισμό.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου