ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απέραντος σκουπιδότοπος η παραλία Αγάθη – Χρήστες ηρωίνης βρήκαν «καταφύγιο» (φώτο)

Νατάσα Παμπρή 2 λεπτά ανάγνωση
44932bc5-c4fe-49f8-bbff-d04a52debe99

• Σε μια απέ­ρα­ντη χωμα­τερή, για κάθε λογής σκου­πί­δια και σύριγ­γες μετά από χρήση ηρωίνης έχει μετα­τρα­πεί η παραλία – Οι πολίτες καλούν τις αρμό­διες υπη­ρε­σίες να μερι­μνή­σουν τόσο για την απο­μά­κρυνση των σκου­πι­διών, όσο και για την καθιέ­ρωση διαρκώς ελέγχων, προ­κει­μέ­νου να μην επα­να­λη­φθεί το ίδιο σκηνικό

Σε έναν απέ­ρα­ντο σκου­πι­δό­τοπο έχει μετα­τρα­πεί παραλία Αγάθη στη Ρόδο, αφού κανένας υπεύ­θυ­νος δεν μεριμνά για τον καθα­ρι­σμό της. Μόνο εικόνες ντροπής αντι­κρί­ζει πλέον κανείς στη δημο­φιλή πλαζ της Ρόδου, που δια­θέ­τει μία υπέροχη κατά τ’ άλλα αμμου­διά και κρυ­στάλ­λινα κατα­γά­λανα νερά και απο­τε­λεί πόλο έλξης για χιλιά­δες επι­σκέ­πτες και ντό­πιους.

Η παραλία, στην ανα­το­λική πλευρά του νησιού έχει γίνει μια απέ­ρα­ντη χωμα­τερή, για κάθε λογής σκου­πί­δια και σύριγ­γες μετά από χρήση ηρωίνης.

Όπως δια­πι­στώ­νει κανείς από τις δεκάδες φωτο­γρα­φίες ανα­γνω­στών, από τη στιγμή που η παραλία «εκκε­νώ­θηκε» και αφαι­ρέ­θη­καν ομπρέ­λες και ξαπλώ­στρες, αλλά και επι­χεί­ρηση που λει­τουρ­γούσε καντίνα, τα σκου­πί­δια έχουν σχη­μα­τί­σει σορούς, ενώ ναρ­κο­μα­νείς έχουν βρει εκεί «κατα­φύ­γιο», με τις εικόνες να μαρ­τυ­ρούν τη χρήση που γίνεται, από τις χρη­σι­μο­ποι­η­μέ­νες σύριγ­γες που αφήνουν πίσω, να είναι παντού πετα­μέ­νες δεξιά κι αρι­στερά κατά μήκος της ακτής, προ­κα­λώ­ντας σοβα­ρό­τατο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Πουθενά δεν υπάρ­χουν κάδοι σκου­πι­διών, αλλά μόνο σακού­λες ή απορ­ρίμ­ματα διά­σπαρτα, ο επι­σκέ­πτης αντι­κρί­ζει καφάσια, αμέ­τρητα πλα­στικά απορ­ρίμ­ματα, μπου­κά­λια, ξύλα κλπ., ενώ οι τουα­λέ­τες που ανα­δύ­ουν παντού δυσο­σμία, έχουν ξεχει­λί­σει από βρωμιές και τα ποντί­κια πλέον κάνουν «πάρτι», απο­τε­λώ­ντας εστία μόλυν­σης!

Επι­πλέον πολλά από τα σκου­πί­δια σε όλη την ακτίνα της παρα­λίας, κατα­λή­γουν μέσα στη θάλασσα και αφού σκο­τώ­σουν ό,τι κολυ­μπάει, πιθανώς να επι­στρέ­ψουν … στο στομάχι των κατοί­κων.

Δήμος Ρόδου και Κτη­μα­τική Εταιρία του Δημο­σίου θα πρέπει σήμερα κιόλας να ανα­λά­βουν την ευθύνη καθα­ρι­σμού της μονα­δι­κής παρα­λίας, που απο­τε­λεί κόσμημα φυσικής ομορ­φιάς για το νησί, ώστε να μην μετα­τρα­πεί σε ανοικτή χωμα­τερή και σημείο δυσφή­μι­σης του τόπου.

Σαφώς ευθύνες έχουν όσοι ασυ­νεί­δη­τοι πηγαί­νουν στην πλαζ, ξεχνώ­ντας, φεύ­γο­ντας να πάρουν μαζί τους, τα σκου­πί­δια που δημιουρ­γούν.

Χιλιά­δες αναρ­τή­σεις πολιτών έχουν κατα­κλύ­σει και το δια­δί­κτυο, με τους χρήστες των social media να ζητούν να καθα­ρι­σθεί άμεσα η παραλία και να δια­μαρ­τύ­ρο­νται για τη δια­μορ­φω­θείσα κατά­σταση που μόνο ντροπή προ­κα­λεί εν μέσω κατα­κα­λό­και­ρου, λίγο πριν να εκπνεύ­σει ο Ιούνιος.

«Είναι κρίμα για ένα τόσο όμορφο και του­ρι­στικό μέρος να παρου­σιά­ζει αυτή την εικόνα» ανα­φέ­ρουν μεταξύ άλλων, εκφρά­ζο­ντας την οργή τους στην συντρι­πτική πλειο­νό­τητα, γιατί η δημο­τική αρχή και η ΚΥΔ δεν έχουν ήδη κινηθεί για το αυτο­νό­ητο, ενώ και οι κάτοι­κοι της ευρύ­τε­ρης περιο­χής στο Χαράκι καλούν τις αρμό­διες υπη­ρε­σίες του νησιού να μερι­μνή­σουν τόσο για την απο­μά­κρυνση των σκου­πι­διών, όσο και για την καθιέ­ρωση διαρκώς ελέγχων, προ­κει­μέ­νου να μην επα­να­λη­φθεί το ίδιο σκηνικό.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Mike

    Αυτή την Ελλάδα θέλετε….