Ταξίδι σε Σλοβενία και Κόσοβο επιφυλάσσει το πρόγραμμα της Εθνικής Ομάδας για τα ματς του Σεπτεμβρίου στο Nations League, με την UEFA να τροποποιεί ορισμένες αγωνιστικές.
Οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας στο Nations League του 2020-2021 ξεκινούν και επίσημα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την ελληνική αποστολή να καλείται να ταξιδέψει δύο φορές στο εξωτερικό σε διάστημα πέντε ημερών.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η κατηγορία της διοργάνωσης και στον τρίτο όμιλο μαζί με Σλοβενία, Κόσοβο και Μολδαβία και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις πρώτες δύο εκτός έδρας στις 3 και 6 Σεπτεμβρίου. Η αρχή θα γίνει κόντρα στους Σλοβένους, ενώ μετά από λίγες μέρες θα ακολουθήσει η αναμέτρηση απέναντι στο Κόσοβο, με τις επόμενες αγωνιστικές του Οκτωβρίου να σηματοδοτούν και τα πρώτα εντός έδρας ματς για την ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ (απέναντι σε Μολδαβία και Κόσοβο).
Το φινάλε θα δοθεί στα μέσα Νοεμβρίου, με την Εθνική μας να ταξιδεύει στο Κισινιόφ της Μολδαβίας και να ολοκληρώνει τα ματς της επί ελληνικού εδάφους κόντρα στην Σλοβενία.
Υπενθυμίζεται ότι η πρωτιά στον όμιλο σημαίνει άνοδο στην δεύτερη κατηγορία και υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει και πρόκριση στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, στις κορυφαίες πρώτες ομάδες του ranking που δεν θα εξασφαλίσουν εισιτήριο μέσω της προκριματικής φάσης του 2021.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής:
-1η αγ. (3/9): Σλοβενία – Ελλάδα (21:45)
-2η αγ. (6/9): Κόσοβο – Ελλάδα (21:45)
-3η αγ. (11/10): Ελλάδα – Μολδαβία (21:45)
-4η αγ. (14/10): Ελλάδα – Κόσοβο (21:45)
-5η αγ. (15/11): Μολδαβία – Ελλάδα (21:45)
-6η αγ. (18/11): Ελλάδα – Σλοβενία (21:45)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ