Με προσωρινή διαταγή, που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων διατάσσεται η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ να ηλεκτροδοτήσουν αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που έχει εξασφαλίσει προστασία από τους πιστωτές της, στο πλαίσιο σχεδίου για την εξυγίανσή της.
Η εταιρεία, διατηρεί και εκμεταλλεύεται 4 σουπερμάρκετ. Η επί χρόνια ακμάζουσα, υγιής και ολοένα και πιο εύρωστη επιχείρηση, δεν έμεινε αλώβητη από την οικονομική κρίση, τον ανταγωνισμό και την υπερφορολόγηση.
Όπως ήταν αναμενόμενο σωρεύτηκαν οφειλές προς τράπεζες, προμηθευτές, ασφαλιστικούς οργανισμούς και δημόσιο. Μεταξύ των πιστωτών ήταν και είναι και η ΔΕΗ.
Προκειμένου να παραμείνει η επιχείρηση ενεργή και βιώσιμη, να διατηρηθούν πλείστες θέσεις εργασίας στο νησί και να μην καταρρεύσει με αλυσιδωτές συνέπειες μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου της περιοχής, αποφάσισε την προσπάθεια εξυγίανσής της, με βάση τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα.
Πρόκειται άμεσα να υποβάλει αίτηση επικύρωσης συμφωνίας με τους πιστωτές και μέχρι την κατάθεσή της και προκειμένου να προετοιμαστεί, υπέβαλε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου αίτηση προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου (106α) του Πτωχευτικού κώδικα.

Η συζήτηση της αίτησης προσδιορίστηκε κατά τη δικάσιμο της 13-5-2019, αλλά και αναβλήθηκε για την 14-10-2019.
Παράλληλα με την υποβολή της αιτήσεως, αιτήθηκε από το Δικαστήριο και έλαβε την από 17-4-2019 προσωρινή διαταγή.
Κι ενώ σήμερα είναι σε ισχύ η προσωρινή διαταγή ο ΔΕΔΔΗΕ, παράνομα και καταχρηστικά, διέκοψε την παροχή ρευματοδότησης δύο καταστημάτων της!!
Εν μέσω καύσωνα, διακόπηκε αρχικά η ρευματοδότηση ενός σούπερ μάρκετ καταστήματος 800 τμ στο οποίο λειτουργεί μεταξύ άλλων οπωροπωλείο και κρεοπωλείο. Τα ψυγεία και τα ράφια της είναι γεμάτα. Χιλιάδων ευρώ τρόφιμα καταστρέφονται χωρίς ψύξη και χωρίς κλιματισμό. Διακόπηκε στη συνέχεια η ρευματοδότηση και άλλου καταστήματος στην πόλη της Ρόδου.
Εξυπηρετούνται δε από αυτά κυρίως τουρίστες τη δεδομένη χρονική στιγμή μεσούσης της σεζόν. Κινδυνεύει η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ