Επί τάπητος και στο τετ α τετ που είχε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, έθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης το “γαλάζιο” πρόγραμμα που στοχεύει σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, προκειμένου η χώρα να περάσει με γερές βάσεις στη μεταμνημονιακή εποχή της.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε στον κ. Σολτς ότι θα προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή του κορυφαίου οικονομικού του αφηγήματος, το οποίο σχετίζεται με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, τον προσδιορισμό του κόστους στις εισφορές και τη δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού προς τις επενδύσεις.

“Με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών δε συζητήσαμε για το παρελθόν, αλλά συζητήσαμε για το μέλλον. Για το πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Για το πως μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Για το πως μπορεί να δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Για το πως τα νέα παιδιά, τα οποία έφυγαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα χρόνια της κρίσης, θα επιστρέψουν πίσω. Πως μια διαφορετική φορολογική πολιτική, με μειωμένους φόρους και μειωμένες εισφορές, θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων. Για το πως η χώρα θα γίνει -επιτέλους- ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και θα αξιοποιήσει τα μεγάλα της συγκριτικά πλεονεκτήματα”, τόνισε, σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης. Εστιάζοντας, δε, στη ρύθμιση για το χρέος επεσήμανε πως όποια κι αν είναι αυτή δεν είναι αρκετή, αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ώστε η χώρα να μην είναι επαίτης της Ευρώπης, αλλά πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων. “Αυτήν την προοπτική, αυτήν την ελπίδα, την διασφαλίζει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία”, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μέγιστη στόχευση της οδού Πειραιώς, όπως την παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συνομιλητές του στο Βερολίνο, είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού κράτους. Στις συναντήσεις, δε, που είχε με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών και των Φιλελευθέρων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι υποδομές μεταφορών.

Πηγή capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ