Ειδήσεις

Η τρόικα θέτει πάλι θέμα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά!

Πιέσεις άρχισε πάλι να ασκεί η τρόικα για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Αυτό διαπίστωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, στη συνάντηση που είχε χθες με την διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών κ. Ευτυχία Μιχαηλίδη.

Η διαπίστωση πως το θέμα της κατάργησης του ειδικού καθεστώτος παραμένει ανοικτό ανησύχησε ιδιαίτερα το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά ο οποίος ζήτησε τη στήριξη και των υπολοίπων φορέων του νησιού μας, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Ομολογήθηκε από την κ. Μιχαηλίδη πως οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ είναι θέμα συζήτησης. Αρχίζω να ανησυχώ. Πρέπει όλοι μας να είμαστε σε εγρήγορση. Σαν νέα διευθύντρια η κ. Μιχαηλίδη δεν φυλάχτηκε και μας είπε την αλήθεια ότι το ειδικό καθεστώς είναι στην ατζέντα των συζητήσεων», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως θα πρέπει για μια φορά ακόμη να αποδειχθεί πως το ειδικό καθεστώς λειτουργεί προς όφελος των νησιωτών.

«Η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου θα επικαιροποιήσει τη μελέτη που έχει εκπονηθεί για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Έτσι θα αποδείξουμε το όφελος που υπάρχει», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως είναι αδιανόητο να καταργηθεί το ειδικό καθεστώς.

«Δηλώσαμε πως είναι αδιανόητο να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές. Η κ. Μιχαηλίδη μας ενημέρωσε πως είναι θέμα που τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου από τα στελέχη της τρόικας. Αν αυτό έχει συμβεί τότε πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για αυτό που πάει να γίνει. Θυμίζω πως ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευθεί για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της «δημοκρατικής»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου