Την Τρίτη 27 Μαΐου 2014 και ώρα 09:00 διεξήχθη άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2014» και την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Κοιλάδας των Πεταλούδων.
Ο αντικειμενικός σκοπός ήταν κυρίως η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Η άσκηση αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν και ακολουθήθηκαν όλα τα επιχειρησιακά στάδια αντιμετώπισής της.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την πραγματική αποτύπωση αλλά και κατά την αξιολόγηση ήταν επιτυχής και επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό ο αντικειμενικός της σκοπός.

Στην άσκηση συμμετείχαν εκτός των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και οι φορείς : Δ/νση Δασών, ΕΛ.ΑΣ, 95 ΑΔΤΕ, Πολεμικό Ναυτικό , Γρ. Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου με παρόντα τον Αντιπεριφερειάρχη κο Χατζηδιάκο, , Γρ. Πολιτικής Προστασίας Δ. Ρόδου, Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αταβύρου, Ε.Ε.Σ. //Σώμα Εθελ. Σαμαρειτών & Διασωστών, Σύλλογος Ραδιοσυχνότητας Πολιτών(CBR), Ελλ. Ομάδα διάσωσης, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών, Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σορωνής και η Εθελ. Ομάδα «Περίπλους» της Τ.Κ. Απολλώνων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ