Πολιτιστικά

Η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης & Τέχνης» και το «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» και φέτος στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις, την «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης» και στο «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας».

Η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 -από τις 10:00 μέχρι τις 13:00- στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και πολυδιάστατη εκδήλωση ανοιχτή σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φίλους του σχολείου μας. Κάθε χρόνο καταφέρνει να συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος επισκεπτών οι οποίοι παρευρίσκονται και παραμένουν στις εγκαταστάσεις του σχολείου καθ’ όλη τη διάρκειά της. Αποτελεί την κορύφωση μιας κοπιώδους αλλά και δημιουργικής προσπάθειας μαθητών και εκπαιδευτικών που πραγματοποιείται από την αρχή σχεδόν κάθε σχολικού έτους.

Όσοι παραστούν στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα δραστηριότητες μαθητών των ομίλων που λειτουργούν στα Εκπαιδευτήρια, αλλά και ερευνητικές εργασίες που έχουν εκπονήσει μαθητές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

Επίσης, την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί και άλλη μια ξεχωριστή εκδήλωση, «Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας». Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου ξεδιπλώνεται βήμα βήμα. Ένα ονειρικό ταξίδι, γνώσης και ψυχαγωγίας ανάμεσα σε αγαπημένους ήρωες και συγγραφείς. Περιπετειώδεις και απρόσμενες δραστηριότητες, αναδύονται σε κάθε «γωνιά» του σχολικού χώρου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Το Μονοπάτι Λογοτεχνίας» έχει αποσπάσει βραβεία από εκπαιδευτικούς φορείς για τη συμβολή του στην εκπαίδευση των παιδιών καθώς επίσης και για την πρωτοτυπία του.

 

Πλήθος δραστηριοτήτων με πολλές εκπλήξεις περιμένουν ειδικά για εφέτος τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες:

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το πρόγραμμα Aristarchus. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κιναισθητικών δραστηριοτήτων που μπορεί να εμπνεύσει τα παιδιά και να τα βοηθήσει να ανακαλύψουν το θαυμαστό κόσμο της αστρονομίας.

Επίσης, μικροί και μεγάλοι μπορούν να εμπλακούν με δραστηριότητες που βασίζονται στην εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality), αναπτύσσοντας ψηφιακές ικανότητες.

Οι Science Reactors θα παρουσιάσουν, με τη μορφή του Stand-Up από σκηνής, επίκαιρα επιστημονικά θέματα με ύφος απλό, απολαυστικό, σκωπτικό, αλλά και χιουμοριστικό. Με το γνωστό αντισυμβατικό τους και εκφραστικό τους τρόπο, θα δείξουν ένα άλλο πρόσωπο της Επιστήμης.

Την ίδια ημέρα μαθητές της τελευταίας τάξης του δημοτικού σχολείου θα παρουσιάσουν τη δράση “ANTIKPIZONTAΣ TH ΣMYPNH … THΣ ΔIΔΩΣ”. Πρόκειται για θεατρικό αναλόγιο νοηματικής απόδοσης αποσπασμάτων του εξαίσιου μυθιστορήματος της Δ. Σωτηρίου, «Ματωμένα Χώματα», ένα λογοτεχνικό κείμενο μνήμης, οδύνης και ελπίδας από τις περιπέτειες και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού.

Στον χώρο του σχολείου θα στηθεί ειδικό περίπτερο όπου μπορείτε να προμηθευτείτε λαμπάδες και πασχαλινά δωράκια από τον οργανισμό το «Χαμόγελο του παιδιού». Η δράση αυτή των μαθητών γίνεται για 12η χρονιά. Θα την στηρίξει με την παρουσία της η φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου. Επίσης, μαζί θα είναι το τμήμα Μαζορετών και Ρυθμικής Γυμναστικής του αθλητικού κέντρου «Ροδίων άθλησις»

Είμαστε σίγουροι ότι και φέτος η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης» και «Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» θα σας χαρίσουν μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες.

Σας περιμένουμε όλους. Θα χαρούμε να σας υποδεχθούμε.

Είσοδος Ελεύθερη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου