Με έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή-διαμαρτυρία της προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Καλυμνίων, Μαρίας Βάλλα, στην οποία εκτός των αδικαιολόγητων παραπόνων συμπεριλαμβάνονται και αρκετά ανακριβή-ψευδή στοιχεία. Σαν Λέσχη οφείλουμε να απαντήσουμε μετά από απαίτηση των αγανακτισμένων μελών μας και μετά από παρότρυνση της ιδίας.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

ΨΕΜΑΤΑ:

  • Το Δελτίο Τύπου που αναφέρει δεν συντάχθηκε από την Λέσχη, αλλά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
  • Δεν μίλησε με κανένα συντάκτη του κειμένου, εκπρόσωπο της Λέσχης, αφού δεν υπήρχε.
  • Το πρωινό που αναφέρει το Δελτίο Τύπου είναι ενδεικτικό και όχι όλο.

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ :

  • Η κα Βάλλα ασχολήθηκε με αυτή την παρουσίαση και μόνο, άρα δεν έχει δικαίωμα να κρίνει.
  • Η κα Βάλλα κάνει υποδείξεις για ισομερή αντιμετώπιση των νησιών χωρίς να ρωτήσει ούτε καν τους Καλύμνιους σεφ – μέλη μας και χωρίς να γνωρίζει τι κάνουμε χρόνια τώρα.
  • Η κα Βάλλα θα πρέπει να μάθει ότι στην πρώτη παρουσίαση της Περιφέρειας στην έκθεση τουρισμού GREEK TOURISM EXPO TO 2014 στην Αθήνα,  η Λέσχη συμμετείχε με Καλύμνιο και Κώο σεφ και προϊόντα από τα δύο νησιά μας.
  • Η κα Βάλλα δεν πήρε είδηση τα εδώ και πολλά χρόνια σεμινάρια που γίνονται σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.
  • Η κα Βάλλα δεν πήρε είδηση τα πρώτα βραβεία που πήραν μέλη της Λέσχης μας σε μεγάλους γαστρονομικούς διαγωνισμούς.
  • Η κα Βάλλα δεν έχει αντιληφθεί ότι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων συμμετέχει όπου της ζητηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είναι υποχρεωμένη να διαφημίζει τα προϊόντα όλων των νησιών.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό η κα Βάλλα πήρε θέση γνωρίζοντας ελάχιστα από την δραστηριότητα της Λέσχης και από την συνεργασία της με την Περιφέρεια. Η Λέσχη προσπαθεί και χρησιμοποιεί όλα τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές συνταγές και είναι στρατηγικός εταίρος της Περιφέρειας στον τομέα της παρουσίασης και ανάδειξης του τίτλου της γαστρονομικής  Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019. Έναν τίτλο που τον κέρδισε με τα παραδοσιακά φαγητά των νησιών, τα οποία παρουσίασε στον ειδικό διαγωνισμό που έγινε, και στα οποία υπήρχαν και προϊόντα της Καλύμνου.  Η Λέσχη θεωρεί το όλο δημοσίευμα συκοφαντικό και ειδικού σκοπού, αλλά ευτυχώς έχουν οι φύλακες την γνώση.  Τα μέλη της Λέσχης παραμένουν ενωμένα και είναι πάντα έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αφιλοκερδώς, για το καλό των νησιών μας. Το δε γεγονός του αιγαιοπελαγίτικου πρωινού στα ξενοδοχεία είναι αποτέλεσμα της δικής μας επιμονής προς τους ξενοδόχους. Η Λέσχη έχει μέλη και εκπροσωπεί όλα τα νησιά Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και βλέπει όλα τα προϊόντα ως προϊόντα της Περιφέρειας. Και τέλος οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως ο κάθε νησιώτης πιστεύει (και καλά κάνει) πως το δικό του προϊόν είναι το καλύτερο. Εμείς απλά το αναδεικνύουμε…

 

ΥΓ. Η κα Βάλλα καλεί τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, που έχουν σχέση με τα γαστρονομικά πεπραγμένα να πάρουν θέση. Εμείς πήραμε, ας πάρουν και οι άλλοι…

Για το Δ.Σ. και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων

 

Ο  πρόεδρος                                                 Ο γενικός  γραμματέας

 

Νικόλαος Χριστοφόρου                             Επαμεινώνδας Τσίντζος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ