Ρεπορτάζ

Καρδιοχτύπησαν πάλι οι Συμιακοί το Σάββατο με την βροχόπτωση!

Λαχτάρησαν οι κάτοικοι της Σύμης το περασμένο Σάββατο, όταν εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης φούσκωσαν ξανά τα ρέματα και μεγάλος όγκος νερού πλημμύρισε τους δρόμους, μετατρέποντάς τους σε ορμητικά ποτάμια.
Όπως δήλωσαν κάτοικοι στη «δ», ευτυχώς η νεροποντή δεν διήρκησε πολλή ώρα γι αυτό και όπως λένε αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς προς στιγμήν φοβήθηκαν ότι θα ξαναζούσαν στιγμές του περασμένου Νοεμβρίου όταν τα ρέματα και τα φερτά υλικά πέρασαν κυριολεκτικά μέσα από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.


Ευτυχώς αυτή τη φορά, η ορμή του νερού και η διάρκεια της νεροποντής δεν προκάλεσαν ζημιές, ωστόσο όπως επισημαίνεται επείγει άμεσα η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε να ανατεθεί όσο το δυνατόν συντομότερα το έργο του καθαρισμού των υπόλοιπων ρεμάτων και του ποταμού, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.
Όπως δήλωσε στη «δ» ο δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ζημιές δεν προκλήθηκαν αυτή τη φορά όμως αν η έντονη βροχόπτωση διαρκούσε περισσότερη ώρα κανείς δεν γνωρίζει τι θα μπορούσε να έχει συμβεί. Γι΄αυτό, επισημαίνει, είναι απαραίτητο να προχωρήσει ο καθαρισμός και του άλλου ποταμού, ώστε να μην «καρδιοχτυπούν» οι Συμιακοί κάθε φορά που βρέχει, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν από την πλημμύρα του περασμένου Νοεμβρίου.
Είναι πάντως εντυπωσιακό, όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, πώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη της νεροποντής φούσκωσαν τα ρέματα και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια γι αυτό και ζητούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες καθαρισμού και των υπολοίπων ρεμάτων άμεσα, ώστε να μην ελλοχεύει ο κίνδυνος πλημμύρας κάθε φορά που βρέχει.
Με δεδομένο ότι αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και τον Μάρτιο, κάτοικοι που επικοινώνησαν με την «δ», επισήμαναν πως είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο του καθαρισμού και των υπολοίπων ρεμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν αυτά του περασμένου Νοεμβρίου που πολλά σπίτια και επιχειρήσεις βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας.

(Οι φωτογραφίες είναι από το symiphotos.gr)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου