Από τον κ. Μιχάλη Πατρό,  πρώην Δήμαρχο Χάλκης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε δημοσίευμα τοπικών μέσων ενημέρωσης και συγκεκριμένα σε άρθρο του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Χάλκης κυρίου Σταματιάδη, έχω να καταθέσω τα εξής.

Την αγνωμοσύνη πολύ ζήλεψαν, τον αγνώμονα κανείς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, οι πηγαίοι τίτλοι μπορεί να φαντάζουν, άλλα είναι πολύ μακριά από την αλήθεια, δείχνουν ότι, ή δεν γνωρίζουν την αλήθεια, ή την αφήνουν να κυκλοφορεί, ξεχνώντας ότι μένουν έκθετοι.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης κύριος Γιώργος Χατζημάρκος, πανηγυρίζουν κατά τα λεγόμενα του αναφέροντος αρθρογράφου κύριου Σταματιάδη, για το έργο του βιολογικού του Δήμου ΧΑΛΚΗΣ.

Ένα έργο που υπέγραψε για την ένταξη του μετά από αίτημα του δήμου Χάλκης. Δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε α, δεν έχω τι να κάνω σήμερα δεν φτιάχνω ένα βιολογικό στην Χάλκη ή στην κάθε Χάλκη. Σαφέστατα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης είναι χαρούμενοι όταν εντάσσουν σε τόσο μικρά νησιά έργα τεράστιου βεληνεκούς, έργα που πέρασαν από σαράντα χιλιάδες κύματα για να ωριμάσουν και να δημοπρατηθούν.

Έπρεπε να γνωρίζει ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χάλκης εδώ και 18 μήνες, ότι, για να γίνει ένα έργο από την Περιφέρεια το προτείνει ο εκάστοτε Δήμος με αποφάσεις συλλογικών οργάνων και η Περιφέρεια αναλόγως το χρηματοδοτεί, το ωριμάζει, το δημοπρατεί και το κατασκευάζει για να παραδοθεί μετά στον εκάστοτε Δήμο.

Αν όντως ο Δήμος Χάλκης δεν ήθελε αυτό το έργο έπρεπε να το Δηλώσει εγγράφως ούτως ώστε η Περιφέρεια να σταματούσε όλες της διαδικασίες. Έπρεπε επίσης ο πιο πάνω κύριος να γνωρίζει ορισμένα πράγματα, που είναι αναγκαία για να επιτελεί κανείς το έργο του ως Δημοτικός Σύμβουλος. Το πρώτο όταν υπάρχει μια μελέτη και εντάσσεται ως έργο, αυτή υλοποιείτε, αν δεν μας αρέσει για τους δικούς μας λογούς αυτή η μελέτη, φτιάχνουμε καινούργια μελέτη, για άλλο χώρο εναπόθεσης, για άλλα συστήματα κ.λ.π, με ότι αυτό συνεπάγεται και με όποιο τίμημα (απένταξη) ή ενδεχόμενη καθυστέρηση.

Από ότι μπορώ να γνωρίζω, μέχρι και σήμερα δεν κατατέθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον Περιφερειάρχη κάποιο έγγραφο όπου έλεγε ότι, δεν θέλουμε αυτό το έργο.

Ο Περιφερειάρχης λοιπόν δεν θολώνει, ούτε συγκαλύβει, την πικρή δυστυχώς και εξαιρετικά ανησυχητική πραγματικότητα, το να μην ξέρει κάνεις, από την υπεύθυνη θέση που βρίσκεται αποφασίζοντας για το μέλλον του νησιού του, με ποια διαδικασία γίνονται τα έργα.

Υπάρχουν μικρονήσια που περιμένουν έργα, που γίνονται έργα αλλά έχουν το θάρρος και το θράσος να πουν ένα μικρό ευχαριστώ. Σε ότι αφορά το έργο επί Δημαρχίας μου σας είχε προταθεί σε συνεργασία με τον κύριο Γιώργο Υψηλάντη να καταθέσετε προτάσεις που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στην υφισταμένη μελέτη, άλλα είχατε άλλα πράγματα να ασχοληθείτε.

Εάν πραγματικά δεν επιθυμείτε το έργο μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να το σταματήσει. Δεν μπορείτε να ειρωνεύεστε τον Περιφερειάρχη κύριο Γιώργο Χατζημάρκο που ένταξε και υλοποιεί, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Χάλκης μαζί με την αφαλάτωση. Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω, αν τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν είχαν έναν Χατζημάρκο, έπρεπε να τον βρουν.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Μιχάλης Πατρός πρώην Δήμαρχος ΧΑΛΚΗΣ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ