Ειδήσεις

Σε επιτροπή της Βουλής το θέμα της παράνομης μετανάστευσης

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 14.00 αναμένεται να συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε πρωτοβουλία για ενημέρωση και συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζητώντας την άμεση εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, του συγκεκριμένου ζητήματος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας εν τω μεταξύ μιλώντας σε εκδήλωση του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής σε ότι αφορά τα αιτήματα της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρομ, καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες πνίγηκαν 12 άνθρωποι παρέπεμψε στην ελληνική Δικαιοσύνη.

«Έχω κατηγορηθεί το τελευταίο διάστημα ότι κάνω απαράδεκτες δηλώσεις, επειδή ζητάω τη διερεύνηση ενός τραγικού ατυχήματος που το κάνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», τόνισε και συνέχισε κατηγορώντας τους επικριτές του ότι «θεωρούν απαράδεκτη τη δήλωση ότι οφείλουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας και δεν θα τα αφήσουμε ξέφραγο αμπέλι. Θεωρούν απαράδεκτη τη δήλωση να ζητάω να μην αποδίδονται ευθύνες, προτού ολοκληρωθεί μία έρευνα και χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση».

Εν τω μεταξύ το Σάββατο ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς κυρία Μαρία Ρεπούση και κ. Γιάννη Πανούση για τις συνθήκες της τραγωδίας στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε ενημέρωση από όπου και από όποιον μας ζητηθεί. Είναι καλό, άλλωστε, οποιοσδήποτε εξάγει συμπεράσματα για τις ευθύνες ή όχι του Λιμενικού Σώματος να έχει πρώτα ενημερωθεί για τις συνθήκες της τραγωδίας και του ναυαγίου που συνέβη στο Φαρμακονήσι, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν άνθρωποι τη ζωή τους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου