Στο ραδιόφωνο «Βόλος 98.6 FM» φιλοξενήθηκε ο Άρης Παλτόγλου κάνοντας την εκτίμηση πως δύσκολα θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Football League καθώς λίγες είναι οι ομάδες που μπορούν να καλύψουν τις προϋποθέσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου.
Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αιγάλεω εξέφρασε την άποψη πως επιτέλους πρέπει να μπουν σοβαρά κριτήρια όσον αφορά τη συμμετοχή ομάδων σε επαγγελματικά πρωταθλήματα και τόνισε πως βασικός υπεύθυνος της μη έναρξης των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League είναι ο κ. Αυγενάκης που τον περίμεναν μέχρι τον Οκτώβριο να πάρει την απόφαση ενοποίησης των δύο κατηγοριών.
Αρχικά ο κ. Παλτόγλου θέλησε να διευκρινίσει πως η αναφορά του σε άλλο ραδιόφωνο της νότιας Ελλάδας για τη Νίκη Βόλου, δεν αφορούσε ούτε το σωματείο, το οποίο θεωρεί ιστορικό, αλλά ούτε και τον κόσμο της. Τόνισε πως η αντίθεσή του έχει να κάνει με τον κ. Βενέτη και τον κ. Αγγελάρα που έλαβαν μέρος στις τηλεδιασκέψεις της λίγκας.
Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Αιγάλεω ρωτήθηκε αν μπορεί να αρχίσει πρωτάθλημα χωρίς οι ομάδες να έχουν πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής (να σημειώσουμε πως στη Super League 2, για δύο ομάδες εκκρεμεί η θετική απόφαση της Ε.Ε.Α. ενώ για τη Football League ακόμη δεν έχουν εξεταστεί η φάκελοι):
«Δεν μπορεί να αρχίσει πρωτάθλημα χωρίς οι ομάδες να έχουν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής. Το ότι ακόμη δεν έχουν πάρει πιστοποιητικά συμμετοχής κάποιες ομάδες, είναι κι αυτός ένας λόγος καθυστέρησης της έναρξης των πρωταθλημάτων».
Για την εκτίμησή του όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League ο κ. Παλτόγλου φάνηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος:
«Πιστεύω πως δεν θα γίνουν καθόλου παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Football League. Αυτή την αίσθηση έχω. Πιστεύω πως θα πάμε σε αναδιάρθρωση. Εκτιμώ πως δεν μπορούμε να παίξουμε. Το Αιγάλεω, η Νίκη Βόλου, ο Ολυμπιακός Βόλου και δύο – τρεις ομάδες ακόμα, μπορούν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο γιατί έχουν την οικονομική δυνατότητα οι ιδιοκτήτες τους. Οι υπόλοιποι πως θα το τηρήσουν;
Βλέπω τον ΠΣΑΠ να ‘’φωνάζει’’. Τώρα οι ποδοσφαιριστές έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής και πληρώνονται. Θα είναι ωραία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να πληρώνονται τα πρωτόκολλα και να μένουν οι ποδοσφαιριστές απλήρωτοι; Θα είναι ευχαριστημένος ο ΠΣΑΠ από μία τέτοια εξέλιξη;».
Για τα χρήματα που είναι να πάρουν οι ομάδες και πως θα ανταπεξέλθουν στο πρωτάθλημα οικονομικά:
«Ακόμα κι αυτό το σενάριο με τα χρήματα από το ‘’στοίχημα’’ που έχει βγει στη δημοσιότητα πως θα πάρουν οι ομάδες, είναι στον ‘’αέρα’’. Τα χρήματα που είναι να παίρνει, αυτή τη στιγμή, η κάθε ομάδα της Football League, είναι 20-25 χιλ. ευρώ καθαρά. Εγώ θα τα βάλω τα χρήματα που χρειάζονται, ο Παπακωνσταντίνου θα τα βάλει, ο Τσιμπανάκος θα τα βάλει, ο Πρασσάς θα τα βάλει, πόσοι άλλοι θα τα βάλουν για να τρέξει το πρωτάθλημα;
Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες Αυγενάκη στην καθυστέρηση της έναρξης αλλά και στο ότι δεν πήρε την απόφαση να κάνει την αναδιάρθρωση. Ήμουν και είμαι της άποψης να υπάρχουν αυστηρά κριτήρια. Ας έβαζε 200-300 χιλιάδες μετοχικό κεφάλαιο και θα βλέπαμε ποιοι θα μπορούσαν. Τι περίμενε; Μία νομοθετική ρύθμιση και όλα θα τελειώνανε. Όλο το απόβλητο θα έμενε απ’ έξω από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ