Ειδήσεις

Ο Γ. Παπανδρέου διαφωνεί με τον “πάγο” της ΕΕ στην Τουρκία

Κάθετα ενάντια στο πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας είναι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, παρά το γεγονός ότι συμμερίζεται τις δημοκρατικές ανησυχίες του Ευρωκοινοβουλίου.
Θεωρεί εξάλλου ότι το πάγωμα αυτό δεν θα ήταν λύση στα προβλήματα Δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες στη γειτονική χώρα, αλλά αντίθετα προς όφελος της Δημοκρατίας στην Τουρκία και της ασφάλειας στην ΕΕ θα ήταν μια πιο αυστηρή διαπραγμάτευση σε ό,τι αφορά την τήρηση όλων των κριτηρίων που απαιτούνται για τη συνέχιση της ενταξιακής της πορείας.
«Μία Τουρκία αντιευρωπαϊκή, εσωστρεφής, εθνικιστική και αυταρχική, θα γίνει ένας ακόμα αποσταθεροποιητικός παράγοντας για την Ευρώπη, την Ελλάδα, την Κύπρο, όσο και για την ευρύτερη περιοχή», λένε στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για έναν κίνδυνο που θα πρέπει να αποφευχθεί, μέσα από την διασφάλιση των ευρωπαϊκών αξιών.
«Στην Ευρώπη δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι κίνδυνο για την Δημοκρατία αποτελούν και οι απόψεις που ποτέ δεν υποστήριξαν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας, μεταξύ αυτών και της καλπάζουσας ακροδεξιάς εντός της ΕΕ, εγκαταλείποντας όσους παλεύουν εντός της Τουρκίας για περισσότερη Δημοκρατία», λένε.

matrix24.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου