Ρεπορτάζ

Αγωγή από αδικοπραξία για κλοπή κάρτας και απάτη με υπολογιστή

Με αγωγή από αδικοπραξία ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε μία κάτοικος της Ρόδου κατά του γιού από τον πρώτο γάμο τού αποβιώσαντος συζύγου της, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 46.914,64 ευρώ.
Σύμφωνα με την ενάγουσα, στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου 2021 αναζήτησε την χρεωστική της κάρτα στο σπίτι όπου διέμενε με τον αποβιώσαντα σύζυγό της, προκειμένου να εκταμιεύσει κάποια χρήματα, από τον λογαριασμό της.
Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, δεν κατέστη δυνατή η εύρεσή της παρόλο που ζήτησε και τη συνδρομή των ανιψιών της.
Στην πορεία, όπως διατείνεται η ενάγουσα, θυμήθηκε πως λίγες ημέρες πριν από τη μετάβαση του συζύγου της στην Αθήνα προκειμένου να χειρουργηθεί τον Μάρτιο του 2021, την είχε επισκεφτεί στο σπίτι, ο εναγόμενος και γιός από τον πρώτο γάμο του συζύγου της, που θα τον συνόδευε, για να πάρει, όπως είχε πει, κάποια πράγματα για τον πατέρα του.
Όπως υποστηρίζει η ενάγουσα σε τηλεφωνική, κατόπιν εντολής της, επικοινωνία που είχε η ανιψιά της με τον εναγόμενο τον ρώτησε αν εκείνος είχε πάρει την κάρτα από το σπίτι και την είχε στην κατοχή του και της απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας μάλιστα ότι αγνοεί παντελώς την ύπαρξη μιας τέτοιας κάρτας.
Στη συνέχεια, όπως διατείνεται η ενάγουσα, μετέβη στην Τράπεζα με τα ανίψια της προκειμένου να δηλώσει την απώλεια – κλοπή της κάρτας και να την ακυρώσει, ενώ την ίδια ημέρα, ζήτησε να λάβει και γνώση αναλυτικής κίνησης του λογαριασμού της οπότε με μεγάλη της έκπληξη διαπίστωσε, ότι με χρήση της κάρτας της και εν αγνοία της, είχαν χρεωθεί διάφορα χρηματικά ποσά τόσο με αναλήψεις χρηματικών ποσών από ΑΤΜ της τράπεζας όσο και μέσω άλλων εναλλακτικών δικτύων, όπως πραγματοποίηση «ανέπαφων συναλλαγών», χρεώνοντας συνολικά το ποσό των 6.914,69€.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεται η ενάγουσα, ο εναγόμενος αναγκάστηκε να παραδεχθεί στον ανιψιό της πως αυτός είχε πραγματοποιήσει τις συναλλαγές με την κάρτα της και όπως η ίδια υποστηρίζει, αν δεν ακύρωνε την κάρτα της θα συνέχιζε τη δραστηριότητά του.
Για τα ανωτέρω η ενάγουσα έχει μάλιστα υποβάλει έγκληση ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου για τα αδικήματα της κλοπής και της απάτης με υπολογιστή.
Για όλα τα ανωτέρω η ενάγουσα διεκδικεί το ποσό των 6.914,69 ευρώ και το ποσό των 40.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Γαριφαλιά Κακούρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου