Ειδήσεις

Οι απώλειες του τουρισμού παγκοσμίως ενδέχεται να υπερβούν τα 1,2 τρισ. δολάρια – Η πρόβλεψη για την Ελλάδα

H παγκόσμια τουριστική βιομηχανία θα χάσει τουλάχιστον 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και του φόβου των καταναλωτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό προβλέπει η έκθεση από τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (United Nations Conference on Trade and Development-UNCTAD).

Οι απώλειες, που αντιστοιχούν στο 1,5% της παγκόσμιας οικονομίας, θα μπορούσαν να ανέβουν στα 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια αν το «χτύπημα» στα διεθνή ταξίδια αναψυχής συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με την έκθεση του πρακτορείου που εδρεύει στη Γενεύη.

Καταρρέει το ΑΕΠ

Η κατάρρευση του τουρισμού θα μπορούσε να κοστίσει την Τζαμάικα το 11% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της και να μειώσει το ΑΕΠ της Ταϊλάνδης κατά 9%, δήλωσε η UNCTAD.

Επίσης, αναφέρεται ότι χώρες όπως η Κένυα, η Αίγυπτος και η Μαλαισία θα μπορούσαν να χάσουν περισσότερο από το 3% του ΑΕΠ τους.

Τα χαμένα έσοδα μπορεί να μεταφραστούν σε απότομη αύξηση της ανεργίας σε αυτές τις χώρες με τη μείωση των μισθών να αγγίζει…

  • στην Ταϊλάνδη το 12%,
  • στη Τζαμάικα το 11% και
  • στην Κροατία το 9%.

Η πρόβλεψη για την Ελλάδα

Χώρες με πιο διαφοροποιημένες οικονομίες όπως η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ επίσης θα χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από τον τουρισμό, ανέφερε η έκθεση.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου