Ειδήσεις

Πλακιωτάκης: Ενίσχυση του λιμενικού με σύγχρονο εξοπλισμό

Την άσκηση έρευνας και διάσωσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών», παρακολούθησε στη Χίο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σκοπός της άσκησης, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του λιμενικού (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ) με τον Frontex, είναι η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε συναφούς είδους περιστατικά, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών κι ο εντοπισμός και η επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Το σενάριο της άσκησης εμπεριέχει τη διαχείριση ενός περιστατικού έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της Χίου υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τη συνεργασία μεταξύ διαφόρων τύπων πλωτών και εναέριων μέσων, καθώς και τη διαχείριση που χρήζουν ιατρικής βοήθειας.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος, μέσα και προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Frontex, καθώς και μέσα και προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, ομάδες Διάσωσης Χίου και Αθηνών, αλλά και εθελοντές από το Πανεπιστήμιο της Χίου.

Μετά το πέρας της άσκησης, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε:

«Η επιτυχημένη σημερινή άσκηση επιβεβαιώνει το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά και φρόνημα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, που καθημερινά υπερβάλλουν εαυτόν, διασφαλίζοντας τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, αλλά και την ασφαλή τήρηση και επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων μας».

Παράλληλα ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι ήδη υλοποιείται η απόφαση του πρόσφατου ΚΥΣΕΑ, η οποία προβλέπει την ενίσχυση των λιμεναρχείων του Ανατολικού Αιγαίου τόσο με προσωπικό, όσο και με μέσα, ενώ σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενισχύεται το δίχτυ ασφαλείας των ελληνικών θαλασσίων συνόρων.

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης, σημείωσε πως το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενισχύει και θα ενισχύσει το αμέσως προσεχές διάστημα το Λιμενικό Σώμα με μέσα και σημαντικό σύγχρονο εξοπλισμό. «Αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένα πρόγραμμα μεγαλύτερο των 200 εκατομμυρίων ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Reporter.gr

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου