«Κόκκινο πανί» για την τοπική ΝΔ εξακολουθεί να αποτελεί ο Στράτος Καρίκης, ο οποίος είναι ο πρώτος που άνοιξε τον χορό των υποψηφιοτήτων για τον Δήμο Ρόδου, ξεκαθαρίζοντας από πολύ νωρίς ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στελέχη του κόμματος, σε συζήτηση που άνοιξε για τις υποψηφιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Δωδεκάνησα, έσπευσαν από πολύ νωρίς να αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα του Στράτου Καρίκη δεν θα πρέπει να απασχολήσει την ΝΔ, από την στιγμή που ο ίδιος επέλεξε να προσχωρήσει στους ΑΝ.ΕΛ.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης, φέρεται να ξεκαθάρισε από την πλευρά του στα στελέχη που άνοιξαν το θέμα, πως είναι άτοπο να γίνεται συζήτηση για την υποψηφιότητα του κ. Στράτου Καρίκη καθώς δεν αφορά την ΝΔ, από την στιγμή που ο ίδιος επέλεξε να αποχωρήσει από το κόμμα, προσχωρώντας μάλιστα στους ΑΝ.ΕΛ.
Ενόψει της έγκαιρης προετοιμασίας πάντως της τοπικής ΝΔ για τις εκλογές, ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τα στελέχη του κόμματος που βρίσκονται στην παράταξη του κ. Στράτου Καρίκη, καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να τεθεί «βέτο» για την εκ νέου συμμετοχή τους, καθώς το κόμμα όχι μόνο δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχο στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι, να καταφέρει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους Δήμους στον νομό, στο πλαίσιο της δυναμικής που αναπτύσσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πανελλαδικά.
Ο κ. Στράτος Καρίκης πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε… δήλωση μεταμέλειας, όπως έχουν ζητήσει ορισμένα στελέχη της ΝΔ, διότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στον δρόμο που έχει ήδη χαράξει, και μάλιστα να καταρτίσει υπερκομματικό ψηφοδέλτιο και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Αιχμή του δόρατος, για την τοπική ΝΔ, αποτελεί ο Δήμος Ρόδου και γι αυτό αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ να ξεκινήσει η προετοιμασία, προκειμένου, όπως ειπώθηκε, να καταρτιστεί αξιόμαχο ψηφοδέλτιο με βάση τις κατευθύνσεις που έχει δώσει ήδη ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μάλιστα, στην τοπική ΝΔ υπάρχει αισιοδοξία, διότι πολλά νέα στελέχη (και ηλικιακά και «φρέσκα» στην πολιτική) έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο κόμμα, προσδίδοντας δυναμική αλλά και ανανέωση στα πρόσωπα, που αποτελεί ζητούμενο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επί του παρόντος, δεν έχει ανοίξει ονοματολογία στην τοπική ΝΔ, αφού οι εξελίξεις, στην κεντρική πολιτική σκηνή και ο νέος εκλογικός νόμος, θα είναι καθοριστικοί παράγοντες για τους υποψήφιους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως λένε στην ΝΔ, είναι ενθαρρυντικό γεγονός ότι από τώρα καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Τ.Α. ανά νησί, αλλά έχουν δοθεί κατευθύνσεις να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η «παγίδα» της ονοματολογίας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ