Ειδήσεις

Συνάντηση της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ με τον Δήμαρχο κ. Φ.Χατζηδιάκο

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Σάββα Χατζησάββα, τον Αντιπρόεδρο Θανάση Σταμούλη, τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Τριπολίτη, τον Εκπρόσωπο Τύπου Παναγιώτη Εγγλέζο και τα μέλη της Διοίκησης Γιάννη Ντελλάκη και Λευτέρη Καρανικόλα συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν οι θέσεις του Ε.Κ.Ρ. για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΡ ζήτησε από τον Δήμαρχο να δώσει άμεσα λύσεις σε όσα προβλήματα ταλανίζουν τη ΡΟΔΑ, τη ΔΕΥΑ, την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ καθώς και τις υπόλοιπες δημοτικές επιχειρήσεις. Ζήτησε να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στη ΡΟΔΑ και να συνεχίσει ο Δήμος να στηρίζει την δομή της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας της και να πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται, για να υπάρχουν κερδοφόρες χρήσεις, όπως ορίζει ο νόμος, ώστε να μην κινδυνεύσουν με κλείσιμο και απόλυση των εργαζομένων οι παραπάνω δημοτικές επιχειρήσεις. Επιπλέον εξέφρασε την πάγια θέση του ΕΚΡ για μη ιδιωτικοποίηση τομέων του Δήμου, όπως είναι η καθαριότητα, το πράσινο και οι κοινωνικές δομές.

Ζήτησε επίσης από το Δήμαρχο να πάρει πρωτοβουλίες, για να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης στην περιοχή μέσα από δράσεις και έργα που θα πρέπει να υλοποιήσει ο Δήμος το επόμενο διάστημα. Ακόμα ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη στα έργα του ΕΣΠΑ, ώστε να απασχοληθεί κατά προτεραιότητα ντόπιο εργατικό δυναμικό, για να καταπολεμηθεί η ανεργία ιδιαίτερα στον κλάδο της οικοδομής.
Τέλος ο Πρόεδρος πρότεινε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των επιμέρους σωματείων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικές επιχειρήσεις, με σκοπό τόσο τη διαφύλαξη των θέσεων απασχόλησης όσο και την παροχή φθηνών και ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής.

Η Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ μετά από πρόσκληση για συμμετοχή σε συζήτηση για την εξοικονόμηση ενέργειας, στο πλοίο της Greenpeace Rainbow Warrior, συναντήθηκε με τα στελέχη της και τους Υπεύθυνους για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών από το Ελληνικό Γραφείο της οργάνωσης. Η Διοίκηση ενημερώθηκε για τις δράσεις της οργάνωσης όσο αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον ενεργειακό και κατασκευαστικό κλάδο μέσα από τη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως μέσω φωτοβολταϊκών. Η Διοίκηση του ΕΚΡ εξέφρασε τη στήριξή της στη δράση της οργάνωσης και συμφωνήθηκε η ύπαρξη στενής συνεργασίας των δύο φορέων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου