Ειδήσεις

Άμεση ανταπόκριση απο την κυβέρνηση μετά την παρέμβαση Νικητιάδη

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εκφράζει με δήλωση του ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης για την ανταπόκριση που υπήρξε από την κυβέρνηση και το γραφείο του Πρωθυπουργού, σε σχέση με το θέμα του Ελληνικού χωριού Λιβισσι που επιδιώκουν οι Τούρκοι να δημοπρατήσουν για τουριστική ανάπτυξη. Ειδικότερα η δήλωση του κ Νικητιάδη έχει ως εξής :
« Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίηση μου που πιστεύω ότι αποτελεί και ικανοποίηση όλων, για την ανταπόκριση που υπήρξε από πλευράς κυβέρνησης στην επιστολή που απέστειλα προκειμένου να κινητοποιηθούμε ως χώρα , ώστε να προστατεύσουμε την επικείμενη απόλυτη τουριστικοποίηση και συνάμα εξαφάνιση κάθε ελληνικότητας και κάθε στοιχείου μοναδικής αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας του Ελληνικού χωριού Λιβισσι που βρίσκεται στα απέναντι από τη Ρόδο και το Καστελόριζο τουρκικά παράλια.
Τόσο η συνεργάτης του κ Πρωθυπουργού που επικοινώνησε μαζί μου, όσο και ο Υπουργός κ Τασούλας με ενημέρωσαν για τις ενέργειες που έχουν γίνει και θα γίνουν στο μέλλον για το Λιβίσσι και την προστασία του. Πιο συγκεκριμένα, ο κ Τασούλας μου δήλωσε ότι στο Τορίνο που βρέθηκε για να παραστεί σε άτυπη σύνοδο των Υπουργών Πολιτισμού της Ε.Ε , έθεσε το ζήτημα στην αρμόδια επίτροπο για θέματα πολιτισμού της Ε.Ε κα Βασιλείου η οποία με τη σειρά της έθεσε το ζήτημα στον αρμόδιο επίτροπο για τις υπο ένταξη στη Ε.Ε χώρες κ. Hans ώστε να πράξει τα δέοντα .
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Πολιτισμού κ Τασούλα που με κάλεσε για να με ενημερώσει μόλις επέστρεψε από το εξωτερικό , πληροφορήθηκα ότι ο κ Υπουργός εκτός από όσα έπραξε στις Βρυξέλλες κάλεσε χθες και τον Τούρκο Πρέσβη στον οποίο έθεσε το ζήτημα από πλευράς Πολιτισμού. Ταυτοχρόνως , μου δήλωσε ότι έχει καλέσει στο γραφείο του και την εκπρόσωπο της UNESCO στην Ελλάδα , ενώ θα θέσει το ζήτημα και στον Τούρκο Υπουργό Πολιτισμού κατά την προσεχή συνάντησή τους τον Οκτώβριο.
Θεωρώ όλα τα παραπάνω ιδιαιτέρως θετικά και ευελπιστώ ότι οι προσπάθειες της χώρας θα συνεχιστούν ώστε να υπάρξει από την απέναντι γείτονα απόλυτος σεβασμός σε μνημεία που αναδεικνύουν την ιστορική συνέχεια της Ελληνικής παρουσίας ανα τον κόσμο, την Ελληνικότητα , την μοναδική αρχιτεκτονική και πολεοδομία παρόμοιων μνημείων και το ορθόδοξο χριστιανικό συναίσθημα και πνεύμα με το οποίο πορεύθηκαν οι Λιβισσιανοι μέχρι τον ξεριζωμό τους από τον τόπο που γεννήθηκαν και προόδευσαν ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου