Κλειστές πόρτες στο Αστυνομικό Τμήμα Κω και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας στο Επαρχείο συνάντησαν το πρωί της Πέμπτης οι πολίτες που χρειάστηκαν τις υπηρεσίες τους αφού παρέλυσαν από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων από τη Συρία και παράνομων μεταναστών από το Αφγανιστάν που έφτασαν σταδιακά από το απόγευμα της Τετάρτης σε διάφορες περιοχές της Κω.

Συνολικά 213 άτομα, μεταξύ των οποίων μωρά παιδιά, κατέκλυσαν το αίθριο και τους διαδρόμους, ενώ πάνω από 120 άτομα αναμένεται να μετακινηθούν σήμερα το βράδυ στον Πειραιά.
Εν τω μεταξύ το πρόβλημα οξύνεται καθημερινά με αποτέλεσμα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων να οργανώνει στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα, διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση που επικρατεί, τις συνθήκες κράτησης των παράνομων μεταναστών και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση για την ασφάλεια και υγιεινή του προσωπικού και των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκέντρωση θα παραστεί και υψηλόβαθμο στέλεχος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

ΔΗΡΑΣ ( Γ. Κατσάβαρος )

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ