Λένε ότι δεν έχουμε μέλλον, όταν ξεχνάμε την ιστορία μας και το παρελθόν μας… Είναι κανόνας της ζωής και φυσικά εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο αθλητισμός. Άλλωστε οι μνήμες είναι αυτές που πολλές φορές μας θυμίζουν ωραίες και αξέχαστες στιγμές. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στην ποδηλασία… Η Ρόδος το τριήμερο από 12 έως 14 Οκτωβρίου 2018 είναι έτοιμη να πάει να γυρίσει το χρόνο πίσω και να θυμηθεί το κλασικό, το ατσάλινο, το παλιό ποδήλατο. Το συγκεκριμένο τριήμερο, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ιβίσκος, ο οποίος δραστηριοποιείται ξανά, θα διοργανώσει το ποδηλατικό event, που θα μας πάει πίσω, σε μια άλλη εποχή! H Historica δεν είναι ένας ποδηλατικός αγώνας. Είναι η μεγάλη συνάντηση των φίλων τoυ παλιού, κλασικού, ατσάλινου ποδηλάτου και των ιστορικών χώρων ανά τον κόσμο.
Η Historica είναι μία αθλητική συνάντηση με ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο που σκοπό έχει να αναπολήσουν οι συμμετέχοντες το σχετικά κοντινό παρελθόν της ποδηλασίας. Οι αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στα διαδραστικά δρώμενα με παλιά ποδήλατα και με αθλητικές περιβολές περασμένων εποχών. Θα διασχίσουν ιστορικές διαδρομές και παραδοσιακούς οικισμούς, θα γευθούν και θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα.
Η Ρόδος είναι ένας από τους λίγους προορισμούς που μπορεί να συνδυάσει και τα δύο. Η μεγάλη της παράδοση στον χώρο της ποδηλασίας και φυσικά ο μοναδικός ιστορικός της πλούτος της εξασφαλίζουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μια μοναδική διοργάνωση Historica. Όλοι οι ποδηλάτες σ’ αυτή την αθλητική εκδήλωση είναι πρόσωπα που έχουν ζήσει την ποδηλασία των δεκαετιών του ‘60 του ‘70 ή ακόμα και του ‘80 και θέλουν να αναπολήσουν εκείνες τις εποχές και παράλληλα να αναζητήσουν νέες μοναδικές εμπειρίες.
Η Historica από 12 έως 14 Οκτωβρίου θα είναι στη Ρόδο, θα θυμίσει στους παλαιότερους και θα μάθει στους νεότερους τις ιστορικές στιγμές της ποδηλασίας και θα ξυπνήσει μνήμες του παρελθόντος, μίας άλλης γοητευτικής εποχής, που έκανε τη Ρόδο μας να λάμψει σε όλο τον κόσμο. Η Historica είναι εδώ και θα αποτελέσει κάτι ξεχωριστό. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει…

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ