«Η εμπειρία και η δημιουργικότητα των Ελλήνων της Διασποράς μας εμπνέουν και μας βοηθούν στο όραμά μας για ένα καλύτερο αύριο»

Στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Ροδίων που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Ασκληπιείου Ρόδου στις 21-22 Ιουλίου, συμμετείχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Στον χαιρετισμό του ο Δημήτρης Γάκης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία για τους απανταχού Ρόδιους στο Ασκληπιειό, αναφέρθηκε στη σημασία του «Ανταμώματος», που φέρνει κοντά στην πατρίδα, στον Ελληνισμό, Ρόδιους πρώτης, δεύτερης, ακόμη και τρίτης γενιάς. Έλληνες, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στον τόπο καταγωγής τους μεταφέροντας ένα κύμα δυναμισμού και τη θετική ενέργεια δημιουργικότητας από τις χώρες που ζουν και προκόβουν.

Διότι δεν είναι μόνο οι πολιτισμικοί, θρησκευτικοί και κοινωνικοί  – συναισθηματικοί – δεσμοί που κρατούν αυτή τη σχέση με τους Αποδήμους ζωντανή, τόνισε ο βουλευτής. «Οι Έλληνες της Διασποράς, ξέρουν πολύ καλά τι μπορεί να κάνει το «ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο» όταν ο Έλληνας ξεδιπλώσει τις δυνατότητές του και το πως μπορεί να μετατρέψει το όραμα της ανάπτυξης σε πράξη, όταν είναι εξωστρεφής. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαι σίγουρος ότι  σημερινή εκδήλωση στο Ασκληπιειό με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τη Ροδιακή Διασπορά θα μπορέσει να μας εμπνεύσει να κάνουμε τη διαφορά προς το καλύτερο για τον τόπο μας», σημείωσε ο Δημήτρης Γάκης.

Ειδικά σε αυτό – το αναπτυξιακό κομμάτι του Συνεδρίου – στάθηκε ο βουλευτής, υποστηρίζοντας τις προτάσεις των φορέων των Απόδημων Ροδίων για την χρηματοδότηση προγραμμάτων που θα σταματήσουν το Brain train και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να προσφέρουν οι υψηλά εξειδικευμένοι νέοι στην Πατρίδα τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ