Δύο σοβαρές υποθέσεις καλλιέργειας ινδικής κάνναβης και κατοχής σκληρών και μαλακών ναρκωτικών, απασχολούν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, που συνέλαβε την Παρασκευή, δύο ημεδαπούς.
Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος είναι ο Αρχιπολενός Α. Δ. του Ι. 42 ετών.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν δύο φυτείες με δενδρύλια κάνναβης στην περιοχή «Λίμας» και «Αντριές», στην Αρχίπολη. Συνολικά βρέθηκαν 11 δενδρύλια κάνναβης και οι δύο φυτείες τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση.
Το πρωί της Παρασκευής εμφανίστηκε ο 42χρονος και πραγματοποίησε καλλιεργητικές εργασίες στα χασισόδεντα.
Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Ακολούθησε έρευνα στην οικία του και εκεί βρέθηκαν 1.448 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. 78,8 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (χασίς), 3.560 ευρώ, σπόροι κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας, εξοπλισμός αποξήρανσης κάνναβης, ένα tazer gun, ένα μαχαίρι και ένα σπαθί.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο ίδιος κατηγορούμενος καλλιεργούσε σε ακόμη 6 περιοχές του χωριού 34 δενδρύλια κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν και εκριζώθηκαν.
Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος είναι ο Α. Κ. του Γ. 31 ετών. Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε την Παρασκευή και ώρα 23.00 στην οδό Τηλιακού από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και σε σωματικό  έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του, μια πλαστική συσκευασία με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (σίσα) βάρους 16,2 γραμμαρίων, χασίς βάρους 10,6 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς στην οικία του και τους παρέδωσε δύο ακόμη συσκευασίες με χασίς βάρους 118,9 και 46,5 γραμμαρίων, 4 δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου Hypnosedon και 3 δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου Vulbegal.
Βρέθηκε ακόμη στην κατοχή του μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ