Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδα SDNA.gr ο Λεβαδειακός προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της απόφασης για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2, θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι άκυρο.
Να σημειώσουμε ότι ο Λεβαδειακός είναι η μία από τις τέσσερις ομάδες που ψήφισαν υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει τα ακόλουθα:
Η μαγεία στον θαυμαστό κόσμο της Super League 2 συνεχίζεται, το ίδιο και το θέατρο του παραλόγου.
Η πρόσθετη ψηφοφορία που έγινε στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης είναι παράνομη καθώς ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ψηφοφορία για τη διακοπή του πρωταθλήματος παραβιάζει το νόμο Αυγενάκη.
Συγκεκριμένα στον πρόσφατο νόμο Αυγενάκη αναφέρεται ότι «επιτρέπεται η τροποποίηση με άμεση ισχύ των κανονισμών αναδιάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων. Οι τροποποιήσεις γίνονται με απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία τριών τετάρτων του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν 17 μέλη. Η ψηφοφορία όμως, και το αποτέλεσμα (11-4) προέκυψε επί των παρόντων (ψηφισάντων) καθώς απουσίασαν η Δόξα Δράμας και τα Τρίκαλα.
«Στην δική μας περίπτωση, για να αποφασιστεί νομίμως τροποποίηση της προκήρυξης, διακοπή του πρωταθλήματος και επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, θα έπρεπε τούτη να ψηφισθεί από τα ¾ του συνόλου των μελών του Δ.Σ.
Όπως είπαμε ανωτέρω, το Δ.Σ. της Ενώσεώς μας, αριθμεί δεκαεπτά μέλη. Επομένως, τα ¾ των δεκαεπτά μελών, είναι τα δέκα τρία μέλη. Άρα για να ληφθεί νόμιμη και έγκυρη απόφαση για την τροποποίηση της προκήρυξης, θα έπρεπε να την υπερψηφίσουν δέκα τρία μέλη τουλάχιστον.
Όπως όμως, αναφέρουμε στο ιστορικό της παρούσας, η τροποποίηση ψηφίσθηκε από μόλις έντεκα μέλη.
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε, ότι ο αριθμός των έντεκα μελών δεν αντιστοιχεί καν στα ¾ των παρόντων μελών. Δεδομένου ότι εν τέλει παρέστησαν δεκαπέντε μέλη, τα 3/4 των δεκαπέντε μελών είναι 11,25, άρα δώδεκα μέλη.
Επομένως, ακόμα και στην περίπτωση που το Δ.Σ. ερμήνευσε το νόμο ως ¾ των παρόντων μελών – αν και η διάταξη είναι σαφέστατη, δεν μιλά για παρόντα μέλη, αλλά για το ΣΥΝΟΛΟ των μελών – ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, θα χρειάζονταν δώδεκα μέλη να ψηφίσουν υπέρ της διακοπής – τροποποίησης της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος», αναφέρεται στην προσφυγή

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ