Τοπικές Ειδήσεις

Επιστρέφουν στη Ρόδο MSC και COSTA! Eπτά προσεγγίσεις του κρουαζιερόπλοιου Opera τον χειμώνα

Στον χάρτη των προσεγγίσεών της βάζει ξανά τη Ρόδο η εταιρεία-κολοσσός MSC, προγραμματίζοντας κατάπλους στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου έπειτα από μια μακρά περίοδο απουσίας.
H MSC Cruises είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στον χώρο της κρουαζιέρας στον κόσμο. Αποτελεί μέρος του ομίλου MSC, ενός παγκοσμίου ναυτιλιακού ομίλου, με μεγάλη εμπειρία πλοήγησης στη μεσόγειο και σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου.
Όπως προκύπτει από πληροφορίες της «δημοκρατικής», η εταιρεία έλαβε την απόφαση να τροποποιήσει το πρόγραμμά της, αποσύροντας κρουαζιερόπλοιά της από την Καραϊβική, λόγω της επιδείνωσης των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας και να τα επαναφέρει στην Μεσόγειο.
Στον ανασχεδιασμό του προγράμματος της MSC (Mediterranean Shipping Company), συμπεριελήφθη και η Ρόδος όπου το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera θα εκτελεί δρομολόγια από τον Νοέμβριο 2019 έως και τον Μάρτιο 2020.
Η εξέλιξη χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως θετική, καθώς η εταιρεία στα τελευταία χρόνια, είχε γυρίσει την πλάτη στη Ρόδο επιλέγοντας άλλους προορισμούς με κορωνίδα την Σαντορίνη.
Ειδικότερα, ο προγραμματισμός της εταιρείας περιλαμβάνει επτά προσεγγίσεις στην Ρόδο με το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera -το οποίο θα εκτελεί δρομολόγια στη Μεσόγειο κατά την χειμερινή περίοδο- στις εξής ημερομηνίες: 27/11/2019, 19/12/2019, 31/12/2019, 22/1/2020, 13/2/2020, 6/3/2020 & 28/3/2020, ανοίγοντας νωρίτερα τον κύκλο επαναπροσεγγίσεων στο νησί μας, ο οποίος είχε μετατεθεί για αργότερα.
Επίσης το ίδιο κρουαζιερόπλοιο, θα προσεγγίσει το Κατάκολο και το Ηρακλειο στην ίδια χρονική περίοδο, μέχρι την νέα καλοκαιρινή σεζόν, κατά την οποία θα εκτελεί κρουαζιέρες στην Ιταλία.
To κρουαζιερόπλοιο κατασκευάστηκε το 2004, έχει χωρητικότητα έως 2.199 επιβάτες, με 728 άτομα πλήρωμα και διαθέτει 13 καταστρώματα.
Η επιστροφή της COSTA
Επιστροφή στα Δωδεκάνησα σχεδιάζει και η Costa η οποία συμπεριέλαβε τη Ρόδο στο πρόγραμμά της, για τα έτη 2020/2021. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που τα τελευταία χρόνια είχαν αποσύρει τα πλοία τους από τη Ρόδο.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Costa για φέτος δεν είχε προγραμματίσει προσεγγίσεις στο λιμάνι της Ρόδου. Είναι χαρακτηριστικό πως η Costa, αν και έχει αποκλείσει για φέτος τη Ρόδο, έχει προγραμματίσει 63 προσεγγίσεις στο λιμάνι της Σαντορίνης, ενώ οι προγραμματισμένες προσεγγίσεις της MSC για το ίδιο λιμάνι ξεπερνούν τις 100.
Οι εκτιμήσεις
Τουριστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη για το θαλάσσιο τουρισμό σε σύγκριση με την προηγούμενη, με τους συγκρατημένα αισιόδοξους να κάνουν λόγο για μονοψήφια, οριακή αύξηση αφίξεων και τους πλέον αισιόδοξους ακόμη και για διψήφια αύξηση ποσοστών.
Πάντως, το 2018 οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων έφθασαν στις 216 συνολικά, περίπου 40 λιγότερες σε σύγκριση με το 2017! Το 2019 υπολογίζεται ότι θα «κλείσει» με 50 προσεγγίσεις περισσότερες!
Η εταιρεία με τις περισσότερες προσεγγίσεις στη Ρόδο για το 2019 είναι και φέτος η κυπριακών συμφερόντων “Celestyal Cruises” και ακολουθεί η εταιρεία “Mano Cruises”. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, οι κρατήσεις δείχνουν πως και φέτος η Πάτμος θα διατηρήσει τις δυνάμεις της ενώ η Κως παραμένει καταβαραθρωμένη.
Τα γενικά στοιχεία, που συγκέντρωσε η ‘δημοκρατική’, δείχνουν πως και φέτος βασίλισσα της κρουαζιέρας θα στεφθεί η Σαντορίνη με περισσότερες από 820 προσεγγίσεις.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στα τελευταία χρόνια αυξήθηκε πάνω από 35% ο εισερχόμενος τουρισμός με σημαντική συμβολή της κρουαζιέρας, παρ΄ό,τι η Ρόδος δεν κατάφερε να αποσπάσει μεγάλο μερίδιο από την πίτα. Γενικά, το 2018 σημειώθηκε σημαντική αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο που άγγιξε το 8,5% με 746.000 επιβάτες,. Ειδικά για τη χώρα μας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, για τον 2019 προβλέπεται αύξηση 7% στην κρουαζιέρα.”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου