Τοπικές Ειδήσεις

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρόδου: Απάντηση σε Διακοσταματίου

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Λυπάμαι πραγματικά που ο κ. Διακοσταματίου αντί να ταχθεί υπέρ των κατοίκων της Ρόδου, υιοθετεί τις θέσεις εκείνων που επιχειρούν να εκβιάσουν το νησί μας.

Για να γνωρίζουν οι πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει:

– Η Συμφωνία Πλαίσιο Καθαριότητας είναι σε ισχύ και αυτός που κωλυσιεργεί στην υλοποίησή της, είναι ο ανάδοχος του έργου, ο οποίος επιδιώκει να αποσπάσει παράνομα περισσότερα οφέλη.

– Τα ποσά που δαπανώνται για την καθαριότητα είναι απείρως μικρότερα από εκείνα που χρέωνε τους δημότες ο κ. Διακοσταματίου, ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Εφέτος σε 6 μήνες έχουν δοθεί σε ιδιώτη (μέσω διεθνούς διαγωνισμού) 1.250.000 ευρώ συν ΦΠΑ, ενώ επί ημερών του κ. Διακοσταματίου έδινε 5.400.000€ το χρόνο.

Καλούμε συνεπώς τον κ. Διακοσταματίου, να μην ψεύδεται και να μην παραπληροφορεί. Και κυρίως να μας απαντήσει με ποιου το συμφέρον τάσσεται: του Δήμου Ρόδου, ή του εργολάβου που επιχειρεί να καταστήσει ομήρους τους κατοίκους της Ρόδου, για να αποσπάσει περισσότερα οφέλη, καταστρατηγώντας μια απολύτως νόμιμη και διαφανή σύμβαση, την οποία έχει δεσμευτεί με υπογραφές, με σφραγίδες και εγγυητικές επιστολές να υλοποιήσει;

Ως Δήμαρχος αυτού το περήφανου νησιού, θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους τους συμπολίτες μας, ότι η Ρόδος δεν εκβιάζεται. Θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας και των κατοίκων του και είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα μας δικαιώσει και πάλι.

Όσο για την γνωστή παρέα των εργολάβων, ας γνωρίζει καλά ότι δεν θα επιβάλλουν τους όρους τους και δεν θα καταφέρουν “να παρέμβουν” στις εκλογές, όπως δημοσίως καυχώνται. Οι εποχές που η Ρόδος ήταν τσιφλίκι μιας διαπλεκόμενης παρέας, έχει περάσει οριστικά και αμετάκλητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου