Ενόψει της σημερινής προσφυγής στην κάλπη, ο προεκλογικός αγώνας κορυφώνεται και όλα δείχνουν ότι σοβαρές πολιτικές εξελίξεις βρίσκονται προ των πυλών. Ο Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου, είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της κάλπης και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση: «Οι ευρωεκλογές είναι η πρώτη κάλπη μετά τις εκλογές του 2015, είναι η πρώτη ευκαιρία που δίνεται στους πολίτες να δώσουν ξεκάθαρο μήνυμα εξόδου στον κ. Τσίπρα και την παρέα του» δηλώνει χαρακτηριστικά σήμερα στην ‘δ’ εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταγράψει ισχυρή πρωτιά και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να προετοιμάζει από τώρα τη δήλωσή του για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών το βράδυ της 26ης Μαΐου.
«Ο κ. Τσίπρας τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε απόλυτο πανικό. Ευρισκόμενος αντιμέτωπος με την πραγματικότητα της συντριβής, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία. Μια ανάσα πριν τις εκλογές μοιράζει επιδόματα και χαρτζιλίκια που τα βαφτίζει ‘συντάξεις’, 120 δόσεις τάχα για τους πολλούς, μειώνοντας από την άλλη το αφορολόγητο, αλλάζει με υπουργική απόφαση την ημερομηνία καταβολής των συντάξεων για να δοθεί σήμερα η σύνταξη του Ιουνίου, και χθες στο τελευταίο του ‘τηλεοπτικό παζάρι’ έταξε 50ευρα στους χαμηλοσυνταξιούχους στους οποίους έκοψε πλήρως το ΕΚΑΣ», δηλώνει αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα – παροχές, επιδόματα και οικονομικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης.
Ο κ. Αυγενάκης, δηλώνει ακόμη ότι μπορεί το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις να είναι μεγάλο αλλά πρέπει να αποτυπωθεί και στις κάλπες. «Είναι αυτό που οι Έλληνες εδώ και τέσσερα χρόνια μας λένε σε κάθε μας περιοδεία. Ότι θέλουν να φύγει αυτή η καταστροφική Κυβέρνηση, θέλουν πολιτική αλλαγή, θέλουν Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Την Κυριακή οι πολίτες δίνουν ισχυρό μήνυμα ώστε να φύγει ο Τσίπρας και η παρέα του! Ένα είναι βέβαιο: ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταγράψει ισχυρή πρωτιά και ο κ. Τσίπρας, καλό είναι, να προετοιμάζει από τώρα τη δήλωσή του για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών το βράδυ της 26ης Μαΐου» όπως λέει.
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Αυγενάκη, τι σημαίνουν αυτές οι ευρωεκλογές για τη Νέα Δημοκρατία; Είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Τσίπρα;
Οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές για να έχει μια ισχυρή φωνή η χώρα μας σε μια δυνατή και ενωμένη Ευρώπη. Παράλληλα, οι ευρωεκλογές είναι η πρώτη κάλπη μετά τις εκλογές του 2015, είναι η πρώτη ευκαιρία που δίνεται στους πολίτες να δώσουν ξεκάθαρο μήνυμα εξόδου στον κ. Τσίπρα και στην παρέα του. Θέλουμε μια καθαρή νίκη, που θα σηματοδοτήσει το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Θέλουμε μια καθαρή νίκη που να μην αφήνει καμία αμφιβολία σε όλους τους Έλληνες ποιος είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής και ποιος ο ηττημένος των εκλογών. Θέλουμε η ετυμηγορία των πολιτών να είναι ξεκάθαρη: το πολιτικό σκηνικό και το πολιτικό κλίμα που ζήσαμε τα τελευταία 4,5 χρόνια αλλάζει την Κυριακή. Και αυτό προκαλεί πανικό στο ΣΥΡΙΖΑ κι ένα κύμα αισιοδοξίας κι ελπίδας σε εκατομμύρια Έλληνες.
• Οι δημοσκοπήσεις δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη Ν.Δ. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα; Θα ζητήσετε εκλογές;
Πράγματι. Το προβάδισμα είναι μεγάλο και όπως όλα δείχνουν θα αποτυπωθεί και στις κάλπες, αυτό που οι Έλληνες, εδώ και τέσσερα χρόνια, μας λένε σε κάθε μας περιοδεία. Ότι θέλουν να φύγει αυτή η καταστροφική Κυβέρνηση, θέλουν πολιτική αλλαγή, θέλουν Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Την Κυριακή οι πολίτες δίνουν ισχυρό μήνυμα ώστε να φύγει ο Τσίπρας και η παρέα του!
Εμείς περιμένουμε να πράξει ό,τι είχε ζητήσει το 2014, την επομένη των ευρωεκλογών, πηγαίνοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση και πρέπει να προκηρύξει εκλογές. Επομένως τον προκαλούμε να κάνει ακριβώς το ίδιο που έπραξε το 2014. Τον καλούμε για πρώτη φορά στην πολιτική του σταδιοδρομία να τηρήσει τον λόγο του, να παραμερίσει την δίψα του για εξουσία, και να τιμήσει την δημοκρατία και την λαϊκή εντολή. Ένα είναι βέβαιο: ότι η ΝΔ θα καταγράψει ισχυρή πρωτιά και ο κ. Τσίπρας, καλό είναι, να προετοιμάζει από τώρα τη δήλωσή του για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών το βράδυ της 26ης Μαΐου.
• Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε έκτακτες παροχές, επιδόματα, 120 δόσεις και ‘υποσχέσεις’ την ώρα που οι τροπολογίες έπεφταν… “βροχή” στην Βουλή. Τελικά, εξαντλεί τα “όπλα” του επειδή χάνει;
Ο κ. Τσίπρας τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε απόλυτο πανικό. Ευρισκόμενος αντιμέτωπος με την πραγματικότητα της συντριβής, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία. Μια ανάσα πριν τις εκλογές μοιράζει επιδόματα και χαρτζιλίκια που τα βαφτίζει «συντάξεις», 120 δόσεις τάχα για τους πολλούς, μειώνοντας από την άλλη το αφορολόγητο, αλλάζει με υπουργική απόφαση την ημερομηνία καταβολής των συντάξεων για να δοθεί σήμερα η σύνταξη του Ιουνίου, και χθες στο τελευταίο του «τηλεοπτικό παζάρι» έταξε 50ευρα στους χαμηλοσυνταξιούχους στους οποίους έκοψε πλήρως το ΕΚΑΣ.
Η υποκρισία, το ψέμα και ο αυταρχισμός θα είναι η παρακαταθήκη του κ. Τσίπρα και της πρώτης -και τελευταίας φοράς- Αριστερά. Στην κάλπη της 26ης Μαΐου ο λαός θα του δείξει την πόρτα της ξεκούρασης οριστικά.

Δήλωση για
τον Γιώργο Χατζημάρκο
Ο κ. Αυγενάκης, σε δήλωσή του στην ‘δ’ ξεκαθαρίζει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη και εκ νέου υποψηφίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου -ευθυγραμμιζόμενος με την σχετική, πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου:
«Και μιας και μιλάμε για τις εκλογές, επειδή διάφορα γράφονται τελευταία από μεμονωμένες δημοσιογραφικές πηγές που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες για την επιλογή της ΝΔ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θέλω να ξεκαθαρίσω την στήριξή μας στον Γιώργο Χατζημάρκο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου θα επιβραβεύσουν, επανεκλέγοντας περιφερειάρχη, τον Γιώργο Χατζημάρκο, έναν άνθρωπο που εργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια με σθένος και αφοσίωση για να αναδείξει και να φέρει τα νησιά μας πολλές θέσεις μπροστά και να αναβαθμίσει το Νότιο Αιγαίο συνολικά.
Αυτή είναι η αδιαπραγμάτευτη απόφαση του Κόμματός μας και δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας από κανένα κονδυλοφόρο!»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ