Αθλητικά

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου: Η προκήρυξη του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ανδρών- Γυναικών

Την προκήρυξη του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ανδρών- Γυναικών που θα διεξαχθεί τις 14 και 15 Μαΐου στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα, ανακοίνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.
Στα σημαντικότερα άρθρα της προκήρυξης αναφέρονται τα εξής:
«Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου διοργανώνει με βάση τη γενική προκήρυξη του ΣΕΓΑΣ όλων των πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2022, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών, για τα σωματεία της δύναμης της, με τους παρακάτω όρους:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 14 – Κυριακή 15 Μαΐου 2022
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ρόδος-Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
– ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΄΄1999 και μεγαλύτεροι – ρες΄΄
– Κ23 ΄΄2000 – 2002΄΄
– Κ20 ΄΄2003 – 2004΄΄
– Κ18 ΄΄2005 – 2006΄΄
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ:
Στους αγώνες, έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές και οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην τελευταία υπουργική απόφαση ΄΄περί εγγραφής αθλητών΄΄, σε σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν, με απεριόριστο αριθμό αθλητών – τριών σε κάθε αγώνισμα και με μία ομάδα σε κάθε σκυταλοδρομία.
Στους διασυλλογικούς αγώνες δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών – τριών από άλλη κατηγορία, ούτε η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού, σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο.
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
ΑΝΔΡΩΝ:
ΔΡΟΜΟΙ: 100μ. – 200μ. – 400μ. – 800μ. – 1.500μ. – 5.000μ. – 3.000μ. με Φυσικά Εμπόδια – 110μ. με Εμπόδια – 400μ. με Εμπόδια – 4Χ100μ. – 4X400μ.
ΑΛΜΑΤΑ: Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν
ΡΙΨΕΙΣ: Σφαιροβολία – Δισκοβολία – Σφυροβολία – Ακοντισμός
ΒΑΔΗΝ: 10.000 μ.
ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
ΔΡΟΜΟΙ: 100μ. – 200μ. – 400μ. – 800μ. – 1.500μ. – 5.000μ – 3.000μ. με Φυσικά Εμπόδια – 100μ. με Εμπόδια – 400μ. με Εμπόδια – 4Χ100μ. – 4Χ400μ.
ΑΛΜΑΤΑ: Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν
ΡΙΨΕΙΣ: Σφαιροβολία – Δισκοβολία – Σφυροβολία – Ακοντισμός
ΒΑΔΗΝ: 10.000μ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
α) Για τη συμμετοχή στους αγώνες απαιτείται η υποβολή δήλωσης συμμετοχής με την οποία το σωματείο δηλώνει ανεπιφύλακτα, ότι αποδέχεται τους όρους της προκήρυξης των διασυλλογικών αγώνων Ανδρών – Γυναικών και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
β) Δηλώσεις συμμετοχής στέλνουν απαραίτητα τα σωματεία της διοργανώτριας Ε.Α.Σ. το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 11Μαΐου 2022 και ώρα 12:00 στο segasdod.katri@gmail.com.
γ) Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον πρόεδρο, το γενικό γραμματέα και να στέλνονται από το e-mail του σωματείου ή του εκπροσώπου του σωματείου.
δ) Διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής και το δικαίωμα συμμετοχής των αθλητών – αθλητριών στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών:
1). Ειδικά για τα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών τα σωματεία που προγραμματίζουν να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν το ανώτερο μέχρι 8 αθλητές – αθλήτριες για κάθε σκυταλοδρομία.
► Αθλητές – αθλήτριες που ΔΕΝ είναι δηλωμένοι στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συμμετάσχουν σε αυτά.
Για διευκόλυνση των σωματείων σε κάθε περίπτωση, η δήλωση των αθλητών – αθλητριών για τα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών μπορεί να είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ του συνολικού αριθμού των αγωνισμάτων που έχει δικαίωμα συμμετοχής ο κάθε αθλητής – αθλήτρια (π.χ. ένας αθλητής με έτος γέννησης 2002 μπορεί να δηλωθεί σε δύο ατομικά αγωνίσματα και επιπλέον σε μία ή δύο σκυταλοδρομίες και τελικά να επιλέξει να αγωνιστεί συνολικά σε δύο αγωνίσματα). Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δηλωθεί σε τρία ατομικά αγωνίσματα.
2). Σε κάθε περίπτωση όμως κανένας αθλητής – αθλήτρια και σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να αγωνιστεί σε παραπάνω αγωνίσματα από αυτά που αριθμητικά προβλέπονται για την κατηγορία του και αναφέρονται στη σελίδα 3, παράγραφο 6.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί στίβου 2022
ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις πρώτους νικητές – νικήτριες των ατομικών και ομαδικών αγωνισμάτων, καθώς και στα τρία πρώτα σωματεία της βαθμολογίας ξεχωριστά για τα αγόρια και για τα κορίτσια, θα απονέμονται μετάλλια και διπλώματα, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο των αγώνων.
ΚΥΡΩΣΕΙΣ: Εκτός των ακυρώσεων που μπορεί να γίνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων για διάφορους λόγους (πλαστοπροσωπία, αντικανονική συμμετοχή, κ.λ.π. με βάση την ειδική ή την κεντρική προκήρυξη), θα γίνεται έλεγχος και μετά το πέρας των αγώνων, από τα υπηρεσιακά στελέχη του γραφείου ανάπτυξης και της στατιστικής υπηρεσίας του ΣΕΓΑΣ.
Οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται είναι:
Ο αθλητής – τρια, θα τιμωρείται με ένα (1) χρόνο αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις.
Ειδικά σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας – παραποίησης των στοιχείων με τα όποια δηλώνεται ο αθλητής – τρια, θα ισχύουν όλα όσα αναφέρονται στην παραπάνω παράγραφο και επιπλέον θα αφαιρούνται εκατό (100) βαθμοί, από το σύνολο των βαθμών των διασυλλογικών αγώνων του σωματείου.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Μετά το τέλος των αγώνων οι διοργανώτριες ΕΑΣ υποχρεούνται, εάν υπάρχουν ακυρώσεις, να ενημερώσουν τον ΣΕΓΑΣ για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:
Α) Με φροντίδα και ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών – αθλητριών στην κάρτα υγείας αθλητή είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.
Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα αθλητικά δελτία και τις κάρτες υγείας των αθλητών – αθλητριών και θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές – αθλήτριες των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή είναι θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτρέπεται να συμμετέχουν.
Β) Οι οργανώτριες ΕΑΣ είναι υποχρεωμένες να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας κατά την διάρκεια των αγώνων. Γι’ αυτό πέρα από την παρουσία γιατρού θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί, όπου είναι δυνατόν, η παρουσία ασθενοφόρου καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής των αγωνισμάτων.
Γ) Σχετικά με την πρόληψη για την μετάδοση του COVID – 19, πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και το αντίστοιχο πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων στίβου που θα ισχύει την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Α- Γ & Κ23 (ΕΝΙΑΙΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ), Κ20 & Κ18:
Οι αθλητές – τριες της κατηγορίας Α-Γ και Κ23 μπορούν να συμμετέχουν στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε 3 συνολικά αγωνίσματα ανεξάρτητα από τον χαρακτήρα που θα έχουν, ατομικά ή ομαδικά, με την προϋπόθεση όμως ότι μπορούν να συμμετέχουν σε 2 το ανώτερο ατομικά αγωνίσματα την ίδια ημέρα.
Οι διασυλλογικοί αγώνες Ανδρών – Γυναικών αποτελούν αγώνες πρόκρισης για τα πανελλήνια πρωταθλήματα όπως και όλοι οι αγώνες που είναι ενταγμένοι στο καλεντάρι της ομοσπονδίας ή των Ε.Α.Σ.
Από τους διασυλλογικούς αγώνες όλων των ομίλων, θα προκριθούν για τα πανελλήνια πρωταθλήματα Α-Γ, Κ23, Κ20, K18 οι αθλητές – αθλήτριες που θα πετύχουν τα αντίστοιχα όρια.
Για να συμμετέχουν οι αθλητές – αθλήτριες στα παραπάνω πανελλήνια πρωταθλήματα, πρέπει να έχουν εξασφαλίσει μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1) Να έχουν πετύχει τα αντίστοιχα όρια πρόκρισης το 2022, στους επίσημους αγώνες που συμπεριλαμβάνονται στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ ή των ΕΑΣ.
2) Να έχουν καταταγεί στη δωδεκάδα του αντίστοιχου ατομικού αγωνίσματος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (Κ18, Κ20, Κ23, Α-Γ) που αγωνίστηκαν την προηγούμενη χρονιά
3) Η επίδοση τους την προηγούμενη χρονιά 2021 είναι στις 10 καλύτερες στο αντίστοιχο αγώνισμα που επιθυμούν να συμμετάσχουν.
4) Οι συμμετοχές στις σκυταλοδρομίες και στα σύνθετα αγωνίσματα θα είναι ελεύθερες.
5) Η πρόκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 (2003 – 2004): στα παρακάτω αγωνίσματα των ανδρών και γυναικών είναι ελεύθερη.
Α: 110 εμπ. – 3.000μ – Σφαίρα – Δίσκος – Σφύρα
Γ: 3.000μ.
6) Τα σωματεία εκτός των αθλητών – αθλητριών που έχουν πετύχει τα όρια πρόκρισης ή τις προϋποθέσεις συμμετοχής, έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα με επιπλέον αθλητές – αθλήτριες, που δεν έχουν πετύχει τα όρια πρόκρισης ή τις προϋποθέσεις συμμετοχής και σύμφωνα με τα παρακάτω:
– με 3 επιπλέον αθλητές – αθλήτριες, εάν δεν έχουν κανένα προκρινόμενο αθλητή ή έχουν μέχρι 8 προκρινόμενους.
– με 4 επιπλέον αθλητές – αθλήτριες, εάν έχουν 9 και περισσότερους προκρινόμενους αθλητές – αθλήτριες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου