Ρεπορτάζ

Μοιράστηκαν 320 τσάντες με τρόφιμα σε συμπολίτες μας

Τσάντες με τρόφιμα σε 320 συμπολίτες μας μοίρασε το τελευταίο τριήμερο η Πρόνοια του δήμου Ρόδου.
«Κατά το τελευταίο τριήμερο διανείμαμε τρόφιμα στους δικαιούχους στα γραφεία της Πρόνοιας του δήμου μας. Καλύψαμε όλες τις ανάγκες και ο κόσμος ευχαριστήθηκε πολύ με τις προσφορές, πράγμα που αποτυπώθηκε στο πρόσωπό τους. Καλύψαμε τις ανάγκες 320 ωφελούμενων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα μας. Δώσαμε τρόφιμα μακράς διαρκείας, ακόμη και σε ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι της πρόνοιας, αλλά βρίσκονται πολύ κοντά στα κριτήρια ένταξης. Υπήρχε όμως πλεόνασμα που προσφέραμε για να μη λείψει τίποτε σε κανένα από το γιορτινό τραπέζι», δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Άννα Ζωάννου.
Η κα Ζωάννου ανέφερε ότι πάντα υπάρχουν ανάγκες και ότι όλο και περισσότερος κόσμος έχει ανάγκη βοήθειας για την προμήθεια των βασικών αγαθών. «Ο Δήμος Ρόδου μέσω της Πρόνοιας, προσπαθεί να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη. Δεν περιμένουμε τις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων για να βοηθήσουμε το συμπολίτη μας. Χαίρομαι που ο κόσμος δείχνει να είναι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που δέχεται από την Πρόνοια του Δήμου και από το προσωπικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως επεσήμανε η αντιδήμαρχος και στα χωριά σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών.
Σε ό,τι αφορά στο συσσίτιο του Δήμου, η κα Ζωάννου είπε ότι η δομή λειτουργεί με άψογη οργάνωση. Καθημερινά σιτίζονται 172 άτομα πρωί και βράδυ. Το φαγητό διανέμεται στο σπίτι των ωφελούμενων διακριτικά και απρόσκοπτα.

Κλείνοντας, η κα Ζωάννου δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας της δημοτικής αρχής έχει πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο έργο για τη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι θα έχει συνέχεια η σημαντική αυτή προσπάθεια που ξεκίνησε.
«Όλα αυτά τα χρόνια της θητείας μας, έγινε πολλή δουλειά στον τομέα της πρόνοιας. Έγιναν καινοτόμες δομές που δεν υπήρχαν ποτέ. Σε κανένα άλλο Δήμο της Ελλάδας δεν μπήκαν σε εφαρμογή. Δεν κωλυσιεργήσαμε ούτε στη γραφειοκρατία, ούτε πουθενά. Ξεκόλλησαν καταστάσεις που ήταν για χρόνια παγιωμένες. Το αποτέλεσμα το βλέπω καθημερινά και πραγματικά θα ήθελα να συνεχισθεί αυτό το έργο. Υπάρχουν οι δράσεις της Πρόνοιας, του Δήμου, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, η δομή Βοήθεια στο Σπίτι που πλέον μονιμοποιήθηκε έγιναν κατά τη θητεία μας και πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή συνέχεια», δήλωσε η αντιδήμαρχος, Α. Ζωάννου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου