Αθλητικά

Πραγματοποιήθηκε ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ΤΑΜΑ 2018

ΤΟΝ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΤΟΥ ΑΣΙΑΘΡ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ

Το ετήσιο Τάμα τους εκπλήρωσαν οι ιστιοπλόοι του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου με την διοργάνωση του ομώνυμου αγώνα που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου. Ο αγώνας ΤΑΜΑ 2018 είχε προορισμό τον Πανορμίτη, προστάτη των ναυτικών. Στα πλαίσια το αγώνα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός σκαφών και ιστιοπλόων, μπροστά από τη Μονή του Πανορμίτη το πρωί της Κυριακής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρωί του Σαββάτου στις 11:00 πμ δόθηκε η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας από την περιοχή Κάτω Πέτρες Ρόδου. Η ένταση του ανέμου προσέγγιζε του 16 με 18 κόμβους από βόρεια – βορειοανατολική διεύθυνση. Πολλά σκάφη ξεκίνησαν με μειωμένη ιστιοφορία. Ο τερματισμός του αγώνα ήταν στην είσοδο του όρμου του Πανορμίτη. Στην πορεία για τον τερματισμό, η διεύθυνση του ανέμου μεταβλήθηκε προοδευτικά σε βορειοδυτική – δυτική. Επίσης η ένταση είχε αυξομειώσεις και πολλά ήταν τα σκάφη που έκαναν πολλές αλλαγές στην ιστιοφορία τους μέχρι τελικά να τερματίσουν νωρίς το απόγευμα. Την κανονιά του πρώτου αγώνα της χρονιάς πήρε το ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά που πήρε και την πρώτη θέση στην κλάση Α ακολουθούμενο από το ΑΠΟΛΛΩΝ με κυβερνήτη τον Κώστα Ιμσιρίδη που πήρε τη δεύτερη θέση και το ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Σταύρα που πήρε την τρίτη θέση. Στην Κλάση Β την πρώτη θέση πήρε το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη, την δεύτερη θέση το Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Δουράκα και την τρίτη θέση το ΚΑΛΗΜΕΡΑ με κυβερνήτη τον Λευτέρη Κουμπιάδη.

Το πρωί της Κυριακής μετά τον αγιασμό, τα σκάφη οδηγήθηκαν από την Επιτροπή Αγώνα στο ακρωτήριο Πάτος, έξω από τον Όρμο του Πανορμίτη. Στις 12:30 δόθηκε η εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας με προορισμό τη Ρόδο. Τα σκάφη εκκίνησαν στα πρίμα με τα μπαλόνια τους καθώς ο άνεμος έπνεε από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση περίπου 10 με 12 κόμβους. Ο στόλος χωρίστηκε στα δυο, με άλλους κυβερνήτες να επιλέγουν να κινηθούν νότια των Σεσκλιών και με τους υπόλοιπους να διέρχονται μέσα από τον δίαυλο Σεσκλιών – Σύμης. Ο άνεμος στα τελευταία μίλια και κοντά στη Ρόδο αυξήθηκε ελαφρά. Τα σκάφη άρχισαν να τερματίζουν στην περιοχή του Ενυδρείου λίγο μετά τις 15:00 προσφέροντας όμορφο θέαμα σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή. Στην κλάση Α τα σκάφη ESTELLA, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ πήραν και πάλι την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στην κλάση Β το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ζευγάρωσε τις νίκες, το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ήταν δεύτερο και το ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ με κυβερνήτη τον Γιώργο Ματθαίο πήρε την τρίτη θέση.

Στην κλάση Α η γενική κατάταξη του διήμερου αγώνα είναι η παρακάτω:

ΘΕΣΗ ΣΚΑΦΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
1 ESTELLA ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ
2 APOLLON ΚΩΣΤΑΣ ΙΜΣΙΡΙΔΗΣ
3 PANORMITIS ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΥΡΑΣ
4 ARMIDA ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ
5 BLUE SHARK ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ
6 THETIS I ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
7 APOLLON ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΛΗΒΑΝΗΣ
8 NEFELI ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗΣ

 

Στην κλάση Β η γενική κατάταξη είναι η παρακάτω:

ΘΕΣΗ ΣΚΑΦΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
1 MOUSMOULO ΝΙΚΟΣ ΚΟΥ ΜΝΑΚΗΣ
2 KALIMERA ΛΕΥ ΤΕΡΗΣ ΚΟΥ ΜΠΙΑΔΗΣ
3 O PANORMITIS ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΥΡΑΚΑΣ
4 MOURMOURA ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
5 NIKOLAOS ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
6 ALOUSTINA ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
7 TUCACU ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΑ

 

Επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα του Συλλόγου είναι ο αγώνας ΟΡΤΣΑ – ΠΡΙΜΑ ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαΐου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου