Ειδήσεις

Αγνωστος τελικά ο δράστης του εμπρησμού στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ανεξιχνίαστος παραμένει ο εμπρησμός στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο γνωστό και ως «Καστρί», στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, που προκλήθηκε τα ξημερώματα της 20ής Δεκεμβρίου 2013.

Από την έρευνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν προέκυψαν συγκεκριμένα στοιχεία με αποτέλεσμα να υποβληθεί η δικογραφία κατ‘ αγνώστων στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενήργησαν στο χώρο οι αρμόδιοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι, η εξωτερική ξύλινη πόρτα του υπογείου ήταν ανοιχτή.

Στο εσωτερικό του υπογείου σε διάφορους χώρους υπήρχε μεγάλη ποσότητα προεκλογικού υλικού παλαιών ετών, πολλές αφίσες του κόμματος επίσης παλαιών ετών, καθώς και οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών παλαιάς τεχνολογίας. Όλα τα ανωτέρω δεν είχαν υποστεί φθορά από την πυρκαγιά.

Στο χώρο του υπογείου υπάρχει εσωτερική σκάλα η οποία οδηγεί στο ισόγειο και στα γραφεία του κόμματος.

Εισερχόμενοι στο χώρο του ισογείου οι αρμόδιοι της ΠΥΡ διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μόνο στο χώρο τον οποίον χρησιμοποιούσε για συνεδριάσεις η νεολαία του κόμματος.

Η αρχική εστία της πυρκαγιάς εντοπίζεται εσωτερικά του γραφείου και συγκεκριμένα δυο περίπου μέτρα από την είσοδο. Στα υπόλοιπα γραφεία του ισογείου δεν υπήρχαν λεηλασίες ή απόπειρα πρόκλησης πυρκαγιάς.
Η μεταλλική κεντρική είσοδος στο χώρο του ισογείου ήταν κλειδωμένη και την άνοιξαν από μέσα άνδρες της ΠΥΡ κατά την διάρκεια της κατάσβεσης.

Κατόπιν των ανωτέρω κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, άγνωστος-οι εισήλθαν από την είσοδο του υπογείου η οποία δεν ήταν ασφαλισμένη, ανέβηκαν στο ισόγειο από την εσωτερική σκάλα και εισερχόμενοι στο γραφείο της νεολαίας, έβαλαν φωτιά. Λόγω της μεγάλης έντασης της πυρκαγιάς και ολοσχερούς καταστροφής των αντικειμένων του γραφείου δεν ήταν δυνατή η ανεύρεση κάποιου εμπρηστικού μηχανισμού ή άλλου υλικού, που να δείχνει τον τρόπο έναυσης αυτής.

Για τους λόγους αυτούς ελήφθη απο διάφορα σημεία του χώρου απανθρακωμένη ύλη, που στάλθηκε στα αρμόδια εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα και αξιολόγηση. Η απάντηση της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης ήταν ότι δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη εύφλεκτης ύλης.

Γι αυτό αρμοδίως κατέληξαν πως η έναυση της πυρκαγιάς δημιουργήθηκε με τη χρήση γυμνής φλόγας και τη βοήθεια των χαρτικών και βιβλίων που υπήρχαν στον χώρο.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς ο χώρος του γραφείου όπου εσωτερικά υπήρχαν διάφορα έπιπλα και υλικό του κόμματος σε χαρτί. Στον υπόλοιπο χώρο του ισογείου αλλοιώθηκε ο χρωματισμός από τους καπνούς. Δεν βρέθηκε σε κανένα σημείο της τοιχοποιίας εσωτερικά του κτηρίου γραμμένο κάποιο σύνθημα άλλου πολιτικού χώρου. Η κινητή και ακίνητη περιουσία δεν ήταν ασφαλισμένη για πυρκαγιά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου