ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1.000 νεκροί στις ΗΠΑ και ο Τραμπ θέλει να ξαναγυρίσουν στη δουλειά

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τραμπ

Ο αριθ­μός των θα­νά­των που οφεί­λο­νται στην παν­δη­μία του κο­ρο­νοϊ­ού αυ­ξή­θη­κε αλ­μα­τω­δώς για να φθά­σει τους 1.031 χθες Τε­τάρ­τη, ενώ στη χώρα κα­τα­γρά­φο­νται πλέον 68.572 επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα μό­λυν­σης, σύμ­φω­να με δε­δο­μέ­να τα οποία συ­γκε­ντρώ­νει το πα­νε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπ­κινς.

Μόλις με­ρι­κές ώρες νω­ρί­τε­ρα, ο αριθ­μός των ασθε­νών οι οποί­οι έχουν υπο­κύ­ψει ήταν ακόμη 827.

Πλέον οι ΗΠΑ περ­νούν στην τρίτη θέση της πα­γκό­σμιας κα­τά­τα­ξης με τα πε­ρισ­σό­τε­ρα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα μό­λυν­σης από τον κο­ρο­νο­ϊό, πίσω από την Κίνα και την Ιτα­λία.

Ωστό­σο ο αριθ­μός των αν­θρώ­πων που έχουν μο­λυν­θεί και έχουν υπο­κύ­ψει είναι στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα αναμ­φί­βο­λα υψη­λό­τε­ρος.

Η Νέα Υόρκη συ­γκα­τα­λέ­γε­ται στις αμε­ρι­κα­νι­κές πο­λι­τεί­ες που δέ­χο­νται το πιο βαρύ πλήγ­μα, με 280 νε­κρούς στην μη­τρό­πο­λη της Νέας Υόρ­κης αφό­του εμ­φα­νί­στη­κε ο ιός SARS-CoV-2 στα τέλη Δε­κεμ­βρί­ου του 2019 και άρ­χι­σε να εξα­πλώ­νε­ται η ασθέ­νεια COVID-19.

Με βάση μια στα­τι­στι­κή προ­βο­λή για την οποία ενη­με­ρώ­θη­κε το αμε­ρι­κα­νι­κό Κο­γκρέ­σο νω­ρί­τε­ρα αυτόν τον μήνα, 70 ως 150 εκα­τομ­μύ­ρια άν­θρω­ποι εν­δέ­χε­ται να μο­λυν­θούν στις ΗΠΑ, χώρα που μετρά 327 εκα­τομ­μύ­ρια πο­λί­τες.

Κι ενώ συμ­βαί­νουν όλα αυτά, ο πρό­ε­δρος Τραμπ προ­σπα­θεί να το­νώ­σει την εσω­τε­ρι­κή οι­κο­νο­μία της χώρας, με την πα­ρο­χή των 1.200 δο­λα­ρί­ων σε κάθε Αμε­ρι­κα­νό πο­λί­τη, ελ­πί­ζο­ντας, όπως δή­λω­σε στην κα­θη­με­ρι­νή επί­ση­μη ενη­μέ­ρω­ση των δη­μο­σιο­γρά­φων, τα 2,2 τρισ. δο­λά­ρια που θα δια­τε­θούν στην πα­ρού­σα φάση, να είναι ικανά, ώστε να κρα­τή­σουν τη χώρα όρθια.

Επα­νέ­λα­βε, μά­λι­στα, ότι πολ­λοί Αμε­ρι­κα­νοί επι­θυ­μούν να επα­νέλ­θουν στις ερ­γα­σί­ες τους και να επα­να­λει­τουρ­γή­σει η οι­κο­νο­μία, λέ­γο­ντας χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά:

“Έχω τε­ρά­στιο αριθ­μό πο­λι­τών που επι­μέ­νουν και θέ­λουν να επι­στρέ­ψουν στις δου­λειές τους”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.