ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δένδιας: Να μην επιχειρήσει η Τουρκία να αξιοποιήσει καιροσκοπικά τη συγκυρία με τον πόλεμο στην Ουκρανία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δένδιας
Μέγεθος γραμμάτων

«Μόνο επι­ζή­μιο θα είναι για την Τουρ­κία να επι­χει­ρή­σει να αξιο­ποι­ή­σει και­ρο­σκο­πι­κά αυτή τη συ­γκυ­ρία και ενώ η πα­γκό­σμια κοινή γνώμη είναι εξαι­ρε­τι­κά ευαι­σθη­το­ποι­η­μέ­νη στο ζή­τη­μα της τή­ρη­σης του Διε­θνούς Δι­καί­ου και του απα­ρα­βί­α­στου των συ­νό­ρων» δια­μή­νυ­σε ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Νίκος Δέν­διας.

Σε συ­νέ­ντευ­ξή του στην στην εφη­με­ρί­δα «Πα­ρα­πο­λι­τι­κά», έστει­λε ξε­κά­θα­ρα το μή­νυ­μα, «”έχουν γνώση οι φύ­λα­κες”» και πως «η Ελ­λά­δα ήταν, είναι και θα είναι απο­φα­σι­σμέ­νη να προ­α­σπί­σει την εθνι­κή της κυ­ριαρ­χία και τα κυ­ριαρ­χι­κά της δι­καιώ­μα­τα».

Πα­ράλ­λη­λα, εξέ­φρα­σε την ελ­πί­δα ότι οι τε­λευ­ταί­ες δρα­μα­τι­κές εξε­λί­ξεις στην Ου­κρα­νία θα οδη­γή­σουν την Τουρ­κία να ανα­λο­γι­στεί τη ση­μα­σία που έχει η τή­ρη­ση του Διε­θνούς Δι­καί­ου και η εδραί­ω­ση πραγ­μα­τι­κών συμ­μα­χι­κών σχέ­σε­ων στην πε­ριο­χή. «Από κάτι τέ­τοιο μόνο όφε­λος θα είχε ο τουρ­κι­κός λαός και η ση­μα­ντι­κή με­ρί­δα της τουρ­κι­κή κοι­νω­νί­ας που προ­σβλέ­πει και σή­με­ρα στην ευ­ρω­παϊ­κή της προ­ο­πτι­κή» προ­σέ­θε­σε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.