Ρεπορτάζ

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων τον προσεχή Μάιο, στη Ρόδο. Τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα δώσουν 1400 απόφοιτοι λυκείων, που λειτουργούν στο νότιο συγκρότημα της Δωδεκανήσου, όπως δήλωσε χθες ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων- δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των Γενικών (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) έληξε χθες.

«Θα περιμένουμε να φθάσει στη Ρόδο η εγκύκλιος για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Εν συνεχεία θα προχωρήσουμε στον ορισμό των εξεταστικών κέντρων και των επιτηρητών», δήλωσε ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Στόχος είναι να καταστούν όλα τα λύκεια του νησιού μας εξεταστικά κέντρα και να υπάρξει μέριμνα για τους μαθητές που φοιτούν σε λύκεια που βρίσκονται σε απομονωμένα νησιά.
Μέχρι χθες είχαν προθεσμία για να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις και όσοι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερησίων ΓΕΛ επιθυμούν να μην συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις.

“Με την υποβολή αυτής της αίτησης αποδέχονται ότι δεν θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2014 και ως εκ τούτου δεν θα αποκτήσουν φέτος βεβαίωση πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο οποιοδήποτε επόμενο έτος μετά την αποφοίτησή τους μπορούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αν το επιθυμούν“, εξήγησε ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του υπουργείου Παιδείας, υποψήφιοι για το 10% (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2013 (με τα ΓΕΛ ή με τα ΕΠΑΛ).Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν υποβάλλουν αίτηση-δήλωση αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. Όσοι από τους υποψηφίους για το 10% επιθυμούν την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές Σχολές, σε Αστυνομικές Σχολές (μόνο για αστυνομικούς) ή Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, θα πρέπει να παρακολουθήσουν τις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων υπουργείων, ώστε να υποβάλουν στις σχολές αυτές ανάλογη αίτηση με δικαιολογητικά και να υποβληθούν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και συμμετάσχουν εφέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα). Αντίθετα, οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ, δεν θα διαγωνιστούν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες, αλλά θα διατηρήσουν τις περσινές τους επιδόσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου