Τοπικές Ειδήσεις

ΚΙΝΑΛ: Εκ των ων ουκ άνευ, η διαδικασία αυτοκάθαρσης των συλλογικών οργάνων από ανάρμοστες συμπεριφορές μελών τους

Με αφορμή τη χυδαία ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και τη διαδικασία αποπομπής του από το Δ.Σ. του συλλόγου, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, θεωρεί ως ελάχιστη και αυτονόητη πράξη του συγκεκριμένου συνδικαλιστικού οργάνου αλλά και κάθε συλλογικού οργάνου, να προβαίνει άμεσα σε ενέργειες αυτοκάθαρσης, από μέλη τους που προβαίνουν σε ανάλογες τοποθετήσεις.

Οι εκφραστές τέτοιων θέσεων δεν έχουν θέση στα συλλογικά όργανα. Οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων όμως είναι αποκλειστικά αρμόδιες για τη λήψη των απαιτούμενων ενεργειών.

Σαφέστατα η «παρότρυνση» των τοπικών κομμάτων για τα αυτονόητα, είναι ανούσια. Τόσο κόμματα, όσο και υπόλοιποι κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις, είναι θεμιτό να καταδικάζουν ανάρμοστες συμπεριφορές, χωρίς τυμπανοκρουσίες και σίγουρα χωρίς την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης τους. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, παραμένει διαχρονικά υπέρ του υγιούς και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού προς όφελος των εργαζομένων. Είμαστε σίγουροι, ότι οι αληθινοί αγωνιστές συνδικαλιστές, είναι διαρκώς σε εγρήγορση προστατεύοντας εαυτούς, από όσους προσβάλλουν τους αγώνες και τις κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η διαπίστωση ότι ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις, κάποιοι προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη (κρίνοντας ανακοινώσεις κομμάτων σε τοπικό επίπεδο τις τελευταίες ημέρες), μας θλίβει. Η ασέβεια τους φανερώνει ότι τελικά δεν τους ενδιαφέρει ο άνθρωπος, αλλά το κόμμα τους. Αυτό πάντα θα μας διαφοροποιεί. Το Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει ότι βάζει πρώτα την Ελληνική Κοινωνία, τη διασφάλιση κοινωνικών αγαθών, εργασιακών δικαιωμάτων και ισονομίας, καθώς και τη στόχευση μιας βιώσιμης και δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης.

Ως προς το συγκεκριμένο γεγονός, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, όπως και το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας εκφράστηκε σε συναφή γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας σε εθνικό επίπεδο, είναι ξεκάθαρο:

Καταδικάζουμε διαχρονικά κάθε μορφή ανισότητας σε κάθε χώρο και κάθε έκφραση προσβλητική προς συνάνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου, θρησκευτικών πεποιθήσεων, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ενέργειες που προσβάλουν με οποιοδήποτε τρόπο την προσωπικότητα του ατόμου, είτε μέσω δηλώσεων-τοποθετήσεων, είτε μέσω πράξεων βίας, είναι σαφέστατα απαράδεκτες και πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως, άμεσα και χωρίς περιστροφές.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ν.Ε. Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου