Ειδήσεις

Νότης Μαριάς: Παρέμβαση στην Ευρωβουλή για την καθυστέρηση αποζημιώσεων πλημμυροπαθών

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Άμεση χρηματοδότηση από την Ε.Ε. αντιπλημμυρικών έργων στην Ελλάδα

Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αποτύχει πλήρως στον ρόλο του ιδίως όσον αφορά στην αποζημίωση των πληγέντων από πλημμύρες στην Ελλάδα, επισήμανε τη Δευτέρα 20/10/04 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Έτσι, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, οι πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2013 στην Ρόδο, στην Κω, στην Κάλυμνο και στην Ψέριμο ακόμη περιμένουν να αποζημιωθούν.
Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Αττική το Φεβρουάριο 2013 όταν και θρηνήσαμε μια νεκρή συμπολίτη μας. Πέραν όμως της ανακούφισης των πληγέντων και της αποκατάστασης των ζημιών σε νοικοκυριά και σε υποδομές, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, θα πρέπει να υπάρξει μια σύγχρονη αντιπλημμυρική πολιτική σε όλα τα κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση να χρηματοδοτήσει την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων ούτως ώστε τόσο τα αστικά κέντρα όσο και η ύπαιθρος να μην υφίστανται ανεπανόρθωτες ζημιές.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι ιδίως στις περιοχές όπου τα καταστροφικά αποτελέσματα των πλημμυρών αποκτούν διασυνοριακά χαρακτηριστικά, όπως είναι η συνεχής υπερχείλιση του ποταμού Έβρου λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων στη Βουλγαρία, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των υπηρεσιών της Κομισιόν με Ελλάδα και Βουλγαρία για την χρηματοδότηση συντονισμένων αντιπλημμυρικών έργων και στις δύο χώρες. Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε ότι χρειάζεται νέος σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής πολιτικής της Ε.Ε. που θα λαμβάνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου