Ειδήσεις

Aλλάζουν ο “Σταμάτης” και ο “Γρηγόρης”

Το Υπουργείο Υποδομών ετοιμάζει αλλαγές στη φωτεινή σηματοδότηση των δρόμων με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση πεζών και οδηγών.

Ανάμεσα στα νέα σχέδια είναι η επέκταση του συστήματος LED, καθώς και η εγκατάσταση μονάδας αντίστροφης μέτρησης στα φανάρια των δρόμων.

Συγκεκριμένα, η αντίστροφη μέτρηση αφορά μια νέα ηλεκτρονική συσκευή που θα συνδέεται με τον σηματοδότη των πεζών και θα αναγράφει σε πόσα δευτερόλεπτα θα πραγματοποιείται η επόμενη χρωματική αλλαγή του φαναριού.

Για να τεθούν τα νέα μέτρα σε λειτουργία αρκετοί παράγοντες θα περάσουν απ’ το μικροσκόπιο των αρμοδίων, όπως για παράδειγμα το περιβάλλον, η οδική ασφάλεια, η οικονομία κι ο προσδιορισμός της ένδειξης.

Επιπλέον, θα πρέπει να καθοριστούν και τα σημεία που θα τοποθετούνται οι νέοι σηματοδότες για να είναι ορατοί σε πεζούς και οδηγούς, ώστε να να μην προκληθεί σύγχυση στους τελευταίους από την αντίστροφη μέτρηση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου