Μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημειώνει η ευρισκόμενη σε εξέλιξη έκθεση του αείμνηστου εικαστικού δημιουργού και δασκάλου Αντώνη Απέργη (1938 – 2018), η οποία φιλοξενείται στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, το Δ.Σ αποφάσισε την παράτασή της για ακόμη 18 ημέρες.

Αυτός ο μεγάλος  εντυπωσιακός εκθεσιακός χώρος, έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη ομορφιά και αρχοντιά με τα έργα που φιλοτέχνησε ο φλογερός και ενθουσιώδης αυτός καλλιτέχνης και τα οποία προέρχονται από όλες τις περιόδους της καθόλα αξιόλογης καλλιτεχνικής και  δημιουργικής του πορείας. Πολυταξιδεμένος και καλλιεργημένος καθώς ήταν, μετέφερε μέσα από τα έργα του, την αγάπη για τον άνθρωπο και την ζωή, καθώς επίσης την επιμονή του για την παιδεία και τον πολιτισμό. Η παροιμιώδης ευγένεια και το ήθος του, το πηγαίο επίσης ταλέντο που διέθετε και ο σεβασμός του για την φύση, του χάρισαν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων όσων τον γνώρισαν, αλλά και όσων διαισθάνθηκαν μέσα από τα έργα που φιλοτέχνησε, την ποιότητα και την σοβαρότητα, όπως επίσης την σεμνότητα και την μειλιχιότητα του χαρακτήρα του.

Τα έργα του συνδέουν την αισθαντικότητα με τον στοχασμό, το παρελθόν με το παρόν, το μύθο με την καθημερινότητα, την χαρά της ζωής με τη θλίψη για ό,τι παίρνει ο χρόνος, αλλά και για ό,τι προσδοκούμε με ελπίδα, πίστη στον εαυτό μας κι αισιοδοξία, να αναγεννήσουμε, ως μια νέα συνθήκη με αξίες ζωής.

Η αυξημένη προσέλευση, ο θαυμασμός και τα πολύ θετικά σχόλια, εύγλωττα αποτυπώνονται στο  βιβλίο εντυπώσεων από τους φιλότεχνους της πόλης μας και τους πολυπληθείς αλλοδαπούς επισκέπτε

Η έκθεση αυτή την οποία επιμελήθηκε η κα. Αθηνά Σχινά, Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου μας, σίγουρα αποτελεί το κορυφαίο εικαστικό γεγονός της χρονιάς στη Ρόδο και εντάσσεται στην προσπάθεια της πόλης να δείξει όχι μόνο τις φυσικές τις ομορφιές αλλά και την συμβολή της στην αναβάθμιση της σύγχρονης τέχνης.

Η έκθεση παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, με ώρες  λειτουργίας, κάθε μέρα εκτός Κυριακής και Δευτέρας, από τις 15.00 έως τις 21.00.

 

Για το Δ.Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δρ. Νικόλαος Τσ. Φρόνας

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ