Ο Ατρόμητος Διμυλιάς έγινε χθες το πρώτο σωματείο που με έγγραφό του στην ΕΠΣΔ, αιτήθηκε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των σωματείων, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Όπως έλεγε χθες ο πρόεδρός του, Στέργος Σαρίκας, τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που αποφασίστηκαν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δημιουργούν ανυπέρβλητες δυσκολίες για τα σωματεία, τόσο στο σκέλος της εφαρμογής τους, όσο και των ευθυνών που θα προκύψουν για τον άνθρωπο που θα οριστεί υπεύθυνος από τον κάθε σύλλογο.
Τέτοιον πρόθυμο στον Ατρόμητο ο Στέργος Σαρίκας δεν έχει βρει και όπως εκτιμά, ούτε και πρόκειται να βρει, ενώ όπως υπογράμμισε, ο ίδιος ο σύλλογος καλείται να αναλάβει μία πολύ βαριά ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία, εντός της οποίας δραστηριοποιούνται οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες της διοίκησης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του σωματείου, στην περίπτωση που τα τοπικά πρωταθλήματα ξεκινήσουν κανονικά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν τροποποιηθούν, πριν από την προετοιμασία της ομάδας του θα ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες θα απαλλάσσουν τη διοίκηση του Ατρόμητου από κάθε ευθύνη αν συμβεί το παραμικρό με τον covid-19.
Σημειώνεται πάντως, πως το κλίμα το οποίο καταγράφεται στις τάξεις των σωματείων ναι μεν αποτυπώνει προβληματισμό και ανησυχία, όμως τουλάχιστον προς το παρόν, δεν δείχνει πως αύριο Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι θα έχει συγκεντρωθεί στα γραφεία της ΕΠΣΔ ο ζητούμενος αριθμός αιτημάτων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διοργάνωση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, με θέμα τη ματαίωση των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων της νέας σεζόν, ή έστω την αναβολή της έναρξής τους.
Υπενθυμίζεται, πως σε κάθε περίπτωση, για να έχει ισχύ μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να συγκεντρώσει τα 3/4 των ψήφων των σωματείων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ