Αθλητικά

Το Grand Prix Rodilios στο Δημοτικό Στάδιο

O Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «ΡΟΔΗΛΙΟΣ» και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν σήμερα την ποδηλατική ημερίδα πίστας «GRAND-PRIX RODILIOS» (διασυλλογικοί αγώνες) στις κατηγορίες Ανδρών και Εφήβων (σε κοινή κατάταξη), Παίδων και Open (άνδρες και γυναίκες άνω των 15 ετών). Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο. Ποδηλασίας, για το 2019.

Στην διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν και αγωνίσματα για τις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων – Μίνι, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος και της εξοικείωσης των αθλητών-τριών των ακαδημιών των συλλόγων με την πίστα. Οι αγώνες είναι επίδειξης, μη βαθμολογούμενοι από την ΕΟΠ. Οι κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων αγωνίζονται με ποδήλατο πίστας ή ποδήλατο δρόμου. Οι κατηγορίες ΜΙΝΙ αγωνίζονται με οποιοδήποτε τύπου ποδήλατο, με την προϋπόθεση ότι το ανάπτυγμα του ποδηλάτου θα είναι το μέγιστο της κατηγορίας.
Η φετινή διοργάνωση του «GRAND-PRIX RODILIOS», κάνει την συμμετοχή των αθλητών πρόβα τζενεράλε ενόψει του Πανελληνίων πρωταθλημάτων Πίστας και Όμνιουμ, που διεξάγονται 15 ημέρες αργότερα στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας.

Κανονισμοί: Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας.  Σε όλες τις κατηγορίες ισχύουν το μέγιστο ανάπτυγμα ανά κατηγορία, όπως αυτό προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΠ (άρθρο 2.2.023).

Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις.  Η πίστα θα είναι διαθέσιμη για προπόνηση από τις 15:00 μέχρι και 10’ πριν την έναρξη των αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

16:30 ΣΚΡΑΤΣ Α-Ε (20στροφές) 20laps 8.2km 15′
ΣΚΡΑΤΣ ΟΠΕΝ Α/Γ 15+ (10στροφες) 10laps 4.1km 10′
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (Elimination) ΠΠ-ΠΚ 15′
TEMPO Α-Ε (20στροφες) 20laps 8.2km 15′
200Μ. ΑΤΟΜ.ΧΡΟΝ ΜΕ ΦΟΡΑ ΜΙΝΙ 30′
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (Elimination) OPEN Α/Γ 15+ 15′
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (Elimination) Α-Ε 15′
ΣΚΡΑΤΣ ΠΠ-ΠΚ (8στροφες) 8laps 3.3km 10′
ΠΟΝΤΟΙ OPEN Α/Γ 15+ (30στροφες – 6σπριντ) 30laps 12.4km 25′
ΠΟΝΤΟΙ Α-Ε (50στροφές – 10σπριντ) 50laps 20.6km 45′
20:05 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Η πίστα θα είναι διαθέσιμη για προπόνηση από τις 15:00 μέχρι και 10’ πριν την έναρξη των αγώνων.

Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργεί εντός του ποδηλατοδρομίου την ημέρα των αγώνων, από τις 15.00  Τις ώρες λειτουργίας, θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και καρτών υγείας, καθώς και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.

Τεχνικό Συνέδριο: Κυριακή 25.08.2019 60’ λεπτά ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο της Γραμματείας των αγώνων.  Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.

Έπαθλα: Στον αγώνα θα απονεμηθούν Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές (-τριες), κάθε αγωνίσματος – κάθε κατηγορίας.  Στην κατηγορία Open η βράβευση σε κάθε αγώνισμα είναι κοινή για άνδρες και γυναίκες.

Ιατρική κάλυψη : Ιατρικό προσωπικό και κάλυψη από ασθενοφόρο.

Αλυτάρχης: Κωνσταντόπουλος Δημήτρης

Υπεύθυνος Διοργάνωσης: Παπασταματάκης Γιάννης τηλ.6944633636

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου