Ειδήσεις

Δεκάδες Ροδιτόπουλα διακρίθηκαν και φέτος στις Πανελλαδικές

aristouxoi1Σπουδαίες επιτυχίες σημείωσαν και πάλι οι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της περιοχής μας. Τα περισσότερα παιδιά εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις σχολές προτίμησής τους και για τις πόλεις που πέρασαν ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί φοιτητές θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.
Από τα αξιοσημείωτα των αποτελεσμάτων είναι ότι οι δίδυμοι Πινήρου Αγγελική και Πινήρης Παναγιώτης πέρασαν και οι δύο στην Αρχιτεκτονική Χανίων, ενώ οι δίδυμοι Κώστας Νεκτάριος πέρασε στην ΑΣΟΕ και ο Κώστας Παναγιώτης στο Μαθηματικό Αθηνών!
Για τις επιτυχίες των μαθητών, το 3ο ΓΕΛ Ρόδου, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
“Σπουδαίες επιτυχίες σημείωσαν και πάλι οι μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Ρόδου  στην προσπάθεια τους για την εισαγωγή στις Πανεπιστημιακές και Τεχνολογικές σχολές. Ειδικότερα, σε σύνολο 110 μαθητών/-τριών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015-16, 103 (ποσοστό 94%) πέτυχαν να εισαχθούν σε κάποιο τμήμα. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι επιτυχίες σε υψηλόβαθμες σχολές, στις οποίες ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά σκληρός: 3 μαθητές του 3ου ΓΕΛ εισάγονται σε Ιατρικά Τμήματα, 6 σε Πολυτεχνικές Σχολές, 1 στην Νομική  και 7 σε ΑΕΙ Οικονομικών Σπουδών και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Συγχαρητήρια, βέβαια, αξίζουν σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους ανεξαρτήτως αποτελέσματος”.
Ανακοίνωση εξέδωσε και το 2ο Λύκειο Ρόδου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Ρόδου θα ήθελαν να εκφράσουν τα πιο θερμά τους συγχαρητήρια στους νέους και τις νέες του σχολείου μας που κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, επισφράγισμα κόπων και προσπαθειών. Οι μαθηaristouxoi2τές μας, φοιτητές πια, παιδιά με ταλέντα και κλίση στις επιστήμες, αποτελούν την ελπίδα για τον τόπο μας και δίνουν σιγουριά για ένα καλύτερο αύριο που όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε. Ευχόμαστε από εδώ και πέρα να πετύχουν ακόμα υψηλότερους στόχους, ώστε οι σημερινοί επιτυχόντες, στο μέλλον να μετουσιωθούν σε άξιους και λαμπρούς επιστήμονες, χρήσιμους για το μέλλον της χώρας μας.
Θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς για την πολύπλευρη στήριξη που παρείχαν στα παιδιά του. Ευχόμαστε να είναι πάντα υγιείς και δυνατοί, δίπλα τους σε κάθε αγώνα.
Στα φετινά αποτελέσματα το 2ο ΓΕΛ Ρόδου σημείωσε ποσοστό επιτυχίας 85%. Από το ποσοστό αυτό το 70% εισήχθη σε ΑΕΙ και το 30% σε ΤΕΙ. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αρκετοί από τους μαθητές μας εισήχθησαν μεταξύ των πρώτων στις σχολές προτίμησης τους κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα..
Κλείνοντας θα θέλαμε  να τονίσουμε ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά των νέων. Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για προσωπική πρόοδο και κοινωνική καταξίωση, για επίτευξη στόχων οι οποίοι με μεθοδικότητα και αφοσίωση μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Μάριος Κατσανεβάκης – Ιατρική Αθηνών
Είμαι πολύ χαρούμενος, αν και δεν ήταν έκπληξη για μένα. Ημουν βέβαιος για την εισαγωγή μου στην Ιατρική Αθηνών, γι΄αυτό και είμαι ήδη στην Αθήνα. Αυτή την περίοδο ψάχνω σπίτι και ανυπομονώ για το νέο ξεκίνημα.

Ελένη Μαραγκού – Ιατρική Αθηνών
Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Πέρασα στην Ιατρική Αθηνών στην 20ή θέση. Βρίσκομαι ήδη στην Αθήνα για τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Ευαγγελία Μηνά – Νομική Θεσσαλονίκης
Είμαι πολύ χαρούμενη και μπορώ να πω ανακουφισμένη. Είμαι ενθουσιασμένη για όλο αυτό που ξεκινάει και ανυπομονώ να φύγω σε λίγες ημέρες για την Θεσσαλονίκη.

Παρασκευή Χρυσοχοΐδη– Νομική Κομοτηνής
Η νομική ήταν η πρώτη μου επιλογή. Νιώθω πολύ καλά γιατί πέτυχα τον στόχο μου. Η νομική ήταν το όνειρό μου, αισθάνομαι δικαιωμένη που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές μου για την στήριξη που μου παρείχαν όλο αυτό το διάστημα και κυρίως τους γονείς μου που ήταν δίπλα μου καθ΄όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς μου. Συγχαρητήρια και σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν αυτή τη χρονιά!

Στέφανος Μαστής – Βιολογία Ηρακλείου
Επιτέλους ο στόχος επετεύχθη! Πήγα πολύ καλύτερα από πέρσι, γι αυτό και είχα λιγότερο άγχος φέτος. Ομως μου έκανε εντύπωση πόσο ψηλά εκτινάχθηκαν οι βάσεις. Ειδικά στη δική μου σχολή η διαφορά ήταν 1.100 μόρια σε σχέση με πέρσι.

2ο ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Δέσποινα Σκιαδά-Ιατρική Κρήτης
Είμαι κατενθουσιασμένη, πανευτυχής! Ο στόχος μου να σπουδάσω αυτό που ήθελα πάντα επετεύχθη!

Σάββας Σαββάκης – Ιατρική Κρήτης
Η ιατρική ήταν η πρώτη μου επιλογή. Δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά. Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί ήταν μία δύσκολη χρονιά. Η ανακούφιση ήταν μεγάλη.

Γιάννης Νταβιγλάκης – Μαθηματικών Ηρακλείου
Ηταν η πρώτη μου επιλογή. Ολα ήρθαν όπως τα ήθελα, είμαι πολύ ενθουσιασμένος.

Παύλος Παρασκευάς – Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης
Αισθάνομαι πολύ καλά. Η σχολή είναι αυτή που ήθελα και τώρα ετοιμάζομαι για το νέο ξεκίνημα στη Θεσσαλονίκη.

Αλέξανδρος Περράκης – Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Ηρακλείου
Για να είμαι ειλικρινής, το περίμενα ότι είχα περάσει στην συγκεκριμένη σχολή γιατί είχα γράψει πολλά περισσότερα μόρια από την περσινή βάση και ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ειμαι πολύ ικανοποιημένος που όλα πήγαν καλά.

Ελευθερία Τριγένη  – Μαθηματικό Θεσσαλονίκης
Το Μαθηματικό ήταν η πρώτη μου επιλογή, ήταν αυτό που ήθελα να σπουδάσω από την αρχή. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά που τα κατάφερα.

 Ρηγώ Αγγελική Παπανικήτα – Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης
Για να ειμαι ειλικρινής, το περίμενα γιατί η βαθμολογία μου ήταν υψηλή. Ειμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που κατάφερα να επιτύχω τον στόχο μου.

Η Αθηνά Αλεξίου πέρασε στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας Αθηνών

Η Ειρήνη Καραγεώργη πέρασε στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας Θεσσαλονίκης

3ο ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Τζένη Πάπα – Νομική Κομοτηνής
Ανακουφίστηκα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δεν το περίμενα! Ακόμα δεν το έχω πιστέψει, νομίζω ότι έγινε κάποιο λάθος. Είμαι πολύ χαρούμενη!

Νεκτάριος  Κώστας – ΑΣΟΕΕ
Ειμαι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και γι΄αυτό που κατάφερα.

Παναγιώτης Κώστας – Μαθηματικό Αθηνών
Ηταν η πρώτη μου επιλογή, ειμαι πολύ ικανοποιημένος. Το περίμενα ότι είχα περάσει στην συγκεκριμένη σχολή, λόγω της υψηλής βαθμολογίας που είχα συγκεντρώσει.

Πινήρου Αγγελική – Αρχιτεκτονική Χανίων
Ειμαι πολύ χαρούμενη, είναι αυτό που ήθελα από την αρχή!

Πινήρος Παναγιώτης – Αρχιτεκτονική Χανίων
Ειμαι ενθουσιασμένος που κατάφερα να εισαχθώ στην σχολή που ήθελα!

Ευθύμιος Ζάκκας – Φιλολογία Αθηνών
Ηταν μια απαιτητική χρονιά με πολύ διάβασμα και συνεχή προσπάθεια. Ειμαι χαρούμενος που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και πέτυχα τον στόχο μου. Εύχομαι καλή επιτυχία στους επόμενους.

Ο Δημήτρης Μαρτίν Χατζηπαυλής πέρασε στο Τμήμα Φυσικής Ηρακλείου

Ο Μανώλης Σπύρου πέρασε στο Τμήμα Ιατρικής Θεσσαλονίκης

Η Εύη Αλβανάκη πέρασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης

4ο ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Ο Γιώργος Μπενετάτος πέρασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Γεωργία Γόμπου πέρασε στο Τμήμα Ψυχολογίας Κρήτης

Η Χαρίκλεια Ελιαδάκη πέρασε στην Αγγλική Φιλολογία Αθηνών
ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ιωάννης Θυριάκης  – Κτηνιατρικής Καρδίτσας
Είμαι πολύ χαρούμενος, που πέρασα σε αυτή την σχολή. Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ήταν ένα όνειρο ζωής γιατί από το νηπιαγωγείο το σκεφτόμουν και το ήθελα γιατί αγαπούσα πολύ τα ζώα. Ακόμη, ο πατέρας και ο θείος μου έχουν φάρμα και ήταν αυτός ο στόχος μου από μικρός. Στόχος μου είναι η εξειδίκευση στην διατροφή ζώων και αργότερα, στην διοίκηση επιχειρήσεων σε αυτό τον κλάδο.

Δέσποινα–Μαρία Καραβόλια –Ιατρικής Αθήνας
Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Η Ιατρική ήταν η πρώτη μου επιλογή και ήθελα να περάσω είτε στην Αθήνα είτε στην Θεσσαλονίκη. Ήταν αυτός ο στόχος μου από την αρχή. Δεν έχω ακόμη αποφασίσει για ειδικότητα. Θα τελειώσω τις σπουδές μου που είναι 6 χρόνια και θα επιλέξω αργότερα.

Ειρήνη Κάσδαγλη – Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών Αθήνας
Είμαι πολύ ικανοποιημένη και χαρούμενη. Αυτή η σχολή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Σκέφτομαι όταν ολοκληρώσω τις σπουδές μου, που θα είναι διάρκειας 5 ετών, να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και να ψάξω για δουλειά σε άλλη χώρα.

Νικολιδάκη Άννα-Ελένη – Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Αθήνας
Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Αυτή η σχολή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Δεν ήθελα να περάσω για Πολιτικούς Μηχανικούς. Προτιμούσα την Αρχιτεκτονική. Στόχος μου είναι να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και μετά από 5 χρόνια θα κοιτάξω να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό σε κάτι πιο εξειδικευμένο που έχει σχέση με το αντικείμενό μου.

Οικονόμου Μιχαήλ Πανορμίτης – Νομική Αθήνας
Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την επιτυχία αυτή. Η Νομική Αθήνας ήταν η πρώτη μου επιλογή. Στόχος μου είναι μετά που θα ολοκληρώσω τις σπουδές μου, να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και από εκεί και πέρα θα επιλέξω τι θα κάνω. Οι νομικές σπουδές μού δίνουν πολλές δυνατότητες για επαγγελματικούς ορίζοντες.

Παναή Θεοδώρα – Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία Αθήνας
Είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα σε αυτή την σχολή. Ήταν η μόνη μου επιλογή και αν δεν περνούσα ήμουν αποφασισμένη να ξαναδώσω. Πιστεύω ότι η Αγγλική Φιλολογία είναι αυτό που ταιριάζει στον χαρακτήρα και στην προσωπικότητά μου. Στόχος μου είναι να γίνω εκπαιδευτικός και να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Μαστραντώνη Βαρβάρα – Ψυχολογία Αθήνας ΕΚΠΑ
Αυτή η σχολή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Σκέφτομαι ότι μετά που θα ολοκληρώσω τις σπουδές μου θα κοιτάξω να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και θα σκεφτώ αν θα επιλέξω κάποιο πιο εξειδικευμένο αντικείμενο.

Φαλτσέτας Χρήστος-Μιχαήλ – Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Αθήνας
Είμαι ικανοποιημένος γιατί αυτή η σχολή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Μετά το πέρας των σπουδών που είναι 4 χρόνια ίσως να επιλέξω να κάνω μεταπτυχιακά.

Ο Παπαγεωργίου Γεώργιος πέρασε στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης

Η Σμαράγδη Τρικοίλη πέρασε στην Φαρμακευτική Αθήνας

Ο Κωνσταντίνος Τσίννας πέρασε στην Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολιγστών Αθήνας

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ

Καταβενάκη Φαίδρα –Νομική Θεσσαλονίκης
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, που πέρασα σε αυτή την σχολή και κατάφερα τον στόχο μου. Ήταν η πρώτη επιλογή μου και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, ίσως να κάνω μεταπτυχιακό γιατί η νομική έχει πολλούς κλάδους και θα αποφασίσω αργότερα.

Καρράς Παύλος-Σπύρος –Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας
Την επιλογή μου την έκανα με βάση την σχολή. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Η Πάτρα ήταν ανάμεσα στις 3 επιλογές μου σαν πόλη. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξω να κάνω κάποιες μεταπτυχιακές σπουδές σε ειδικότητα στον κλάδο μου.

Αντώνογλου Ανδριάνα  –Ιατρική Αλεξανδρούπολης
Η Ιατρική ήταν η πρώτη επιλογή μου. Δεν με ενδιέφερε τόσο πολύ το μέρος που θα περνούσα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για ειδικότητα. Πρώτα πρέπει να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στην Ιατρική και μετά θα αποφασίσω.

Σπανακαρά Παρασκευή-Αγγελική Νομική Κομοτηνής
Η πρώτη μου επιλογή ήταν η Αθήνα, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη που πέρασα στην Κομοτηνή. Είναι μια όμορφη πόλη και το πανεπιστήμιο είναι πολύ καλό. Σκέφτομαι όταν ολοκληρώσω τις σπουδές μου να ασχοληθώ με τις Διεθνείς Σχέσεις στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μπόκος Αθανάσιος-Μιχαήλ Πολιτικών Μηχανικών – Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης
Είμαι πολύ ικανοποιημένος αν και η Θεσσαλονίκη ήταν η δεύτερη επιλογή μου. Η πρώτη μου επιλογή ήταν η Αθήνα. Από εκεί και πέρα, κατάφερα τον στόχο μου και μετά τις σπουδές μάλλον θα προχωρήσω σε μεταπτυχιακά.

Η Ανδρομάχη Τοάνογλου πέρασε στη Νομική Αθήνας

Η Άννα Μαρία Βακιάνη πέρασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ο Γεώργιος Κωσταρίδης πέρασε στο Τμήμα  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Πολυτεχνείο Πάτρας

Η Αικατερίνη Κολάη πέρασε στο Τμήμα  Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων-Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Κωνσταντίνος Ζιώγος πέρασε στο Τμήμα  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Ξάνθης

Ο Στέργιος Παπαντωνίου πέρασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου