Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των στελεχών της Fraport με τους τουριστικούς πράκτορες στη Ρόδο με σκοπό να διευθετηθεί το πρόβλημα που είχε προκύψει με το χώρο όπου θα μπορούν να διατηρούν οι επαγγελματίες τα τροχήλατα σταντ για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.
Ως γνωστόν, η Fraport, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Ρόδου μαζί με άλλα 13 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, είχε προβεί στην έξωση των σταντ από το χώρο αφίξεων του «Διαγόρας» με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.
Έπειτα από το «μπλακ άουτ» που προκλήθηκε στον αεροδρόμιο της Ρόδου, τα στελέχη της διαχειρίστριας εταιρείας είχαν συνάντηση με τους επαγγελματίες για να οριστικοποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αποφασίστηκε να παραμείνουν μέχρι το τέλος της σεζόν στον ίδιο χώρο που βρίσκονταν πριν τα σταντ, εφόσον βέβαια οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων καταβάλουν στη Fraport το ποσό των 2.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ για κάθε ένα από αυτά (ο κάθε ενδιαφερόμενος θα υπογράφει ατομική σύμβαση με την διαχειρίστρια εταιρεία). Την επόμενη σεζόν πιθανότατα θα οριστούν νέοι χώροι όπου θα μπορούν οι πράκτορες να έχουν τα γραφεία τους. Μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς θα ισχύει. Σημειώνεται ότι οι πράκτορες δεν συμφωνούσαν με τις προθέσεις της Fraport για την τοποθέτηση των σταντ σε εξωτερικό χώρο 50 τετραγωνικών, ο οποίος δεν επαρκούσε για όλα τα γραφεία.
«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε να πληρώσουμε τα λεφτά που ζητάει η Fraport. Αυτό που θέλαμε ήταν να μας υποδείξουν σε ποιο χώρο μπορούμε να έχουμε τα σταντ. Με τα πολλά αποφασίστηκε από την εταιρεία να παραμείνουν αυτή τη σεζόν τα τροχήλατα σταντ στον ίδιο χώρο που βρίσκονταν όλα αυτά τα χρόνια, εφόσον πληρώσει ο καθένας το ποσό που ζητά η Fraport. Του χρόνου, θα δούμε τι θα γίνει. Δεν έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση. Όλα είναι ασκήσεις επί χάρτου μέχρι στιγμής», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, κ. Κώστας Κατσίβας.
Τις επόμενες ημέρες, οι πράκτορες πρόκειται να έχουν συναντήσεις με τα στελέχη της Fraport ξεχωριστά για τη σύναψη των μεταξύ τους συμφωνιών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ