Τοπικές Ειδήσεις

Επιμορφωτική Δράση του 4ου Γυμνασίου για την Ημέρα της Ευρώπης

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης στις 9 Μαΐου, αλλά και τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου συμμετείχε σε μία δράση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου, το οποίο ανήκει στο πανευρωπαϊκό δίκτυο κέντρων Europe Direct, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δύο τμήματα του σχολείου μας και συγκεκριμένα το Β1 και Β2 με 44 μαθητές και 3 συνοδούς καθηγητές εξερεύνησαν τα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης και έμαθαν για την Ευρωπαϊκή Ένωση με βιωματικό τρόπο μέσα από ένα υπαίθριο διαδραστικό παιχνίδι, βασισμένο στη φιλοσοφία των escape rooms, όπου τα παιδιά επιλύοντας γρίφους ανακάλυψαν στοιχεία και έμαθαν για τα χαρακτηριστικά και τα ιδανικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο τους ως ενεργοί πολίτες αυτής. Το παιχνίδι έγινε στην αγγλική γλώσσα συμβάλλοντας παράλληλα στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του και στην εξάσκηση και βελτίωση των γνώσεων και των δυνατοτήτων τους.

Ο Διευθυντής κ. Νικόλαος Τσατταλιός, οι εκπαιδευτικοί κ. Διακομανώλη Μαριάνθη, κ. Κουνάβης Βασίλειος και κ. Βεργωτή Αναστασία, καθώς και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά την Υπεύθυνη του Κέντρου Πληροφόρησης της ΑΝ.ΔΩ κ. Παπασσάβα Φιλία για τον σχεδιασμό και την καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια της επιμορφωτικής αλλά και ευχάριστης δράσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου