Τοπικές Ειδήσεις

«Ιπτάμενοι Ιατροί» στο Καστελόριζο – Ξεκίνησαν οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στα ακριτικά νησιά

«Ιπτάμενοι Ιατροί»: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση του προγράμματος «Ιπτάμενοι Ιατροί» για τη μεταφορά γιατρών, φαρμάκων και νοσηλευτικού προσωπικού στο Καστελόριζο, στα πλαίσια δράσεων κοινωνικής προσφοράς, σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους δήμους και το Υπουργείο Υγείας.

Στα πλαίσια του κοινωνικού ρόλου, και με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς, η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων, μη κερδοσκοπικό αστικό σωματείο, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την υποστήριξη Ακριτικών Δήμων των νησιών μας, ξεκίνησε την οργάνωση σε ετήσια βάση, ενός προγράμματος υποστήριξης των Ελληνικών νησιών, με την σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο γενικό πληθυσμό αλλά και σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.

Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε από την Αθήνα απευθείας στο Καστελόριζο (Δήμος Μεγίστης), διάρκειας δύο ωρών με τετραθέσιο ελαφρύ αεροσκάφος υψηλών επιδόσεων. Οι εθελοντές ιατροί καρδιολόγοι, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, Δρ. Αναστάσιος Κουμουλίδης και Δρ.  Δημήτριος Αθανασιάς, πραγματοποίησαν δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο σε όσους εγγεγραμμένους κατοίκους του νησιού το επιθυμούσαν.

Το πρόγραμμα Ιατροφαρμακευτικής Φροντίδας υλοποιείται με ελαφρά αεροσκάφη, σύγχρονης τεχνολογίας, τεσσάρων έως έξι θέσεων, high performance, που διατίθενται από μέλη της Ένωσής μας.

Η εκκίνηση του προγράμματος έγινε στις αρχές του 2023 μετά από συνεννοήσεις και συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους δήμους και το Υπουργείο Υγείας, που αμέσως αγκάλιασε αυτή τη προσπάθεια.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των κατοίκων του νησιού στο κάλεσμα για προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο, που υποδηλώνει και την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, εκδηλώθηκε η θέληση, από όλες τις πλευρές, της επανάληψης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή eleftherostypos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου