Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει με…βέρτιγκο στο λαβύρινθο των έντονων αντιδράσεων που συνεχίζει να προκαλεί το μέτωπο Πολάκη και επιχειρεί να αποδράσει επικοινωνιακά δια της παροχολογίας από την απομόνωση, η Νέα Δημοκρατία πιέζει ασφυκτικά το Μέγαρο Μαξίμου, ταυτίζοντας συνεχώς τον κατά Αλέξη Τσίπρα “αψύ” αναπληρωτή υπουργό με τον πρωθυπουργό. “Η αλήθεια είναι μία. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην ένιωσε αηδία και απέχθεια για τη συμπεριφορά τόσο του κ. Πολάκη όσο και του κ. Τσίπρα για την κάλυψη που του παρείχε. Και για αυτό ακριβώς οι επιλογές και η στάση του πρωθυπουργού αμφισβητούνται για πρώτη φορά τόσο φανερά, ακόμη και από πολλά στελέχη του κόμματός του”, σχολιάζουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το αυτογκόλ, που βύθισε την όποια επιχείρηση του Μαξίμου να αλλάξει ατζέντα, ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών, μετατρέπεται, ουσιαστικά, σε μαύρη τρύπα για το περιλάλητο εδώ και τέσσερα χρόνια “ηθικό πλεονέκτημα”, το οποίο παιάνιζε ανά πάσα στιγμή η Κουμουνδούρου. Πλέον, η ταύτιση Τσίπρα-Πολάκη, όπως απανωτά επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθεί σαν…σκιά κάθε βήμα του κυβερνητικού στρατοπέδου και αυτό που μένει να φανεί είναι κατά πόσο η ρωγμή μπορεί να κρατήσει σε συνεχή περιδίνηση έναν ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του να μένουν σε χαμηλές πτήσεις και να λειτουργούν ως προάγγελος της 26ης Μαΐου.

“Ο κ. Τσίπρας έχει προφανώς χάσει κάθε επαφή με το κοινό αίσθημα. Διότι μόνο έτσι εξηγείται ότι δεν κατάλαβε καν το πόσο απάνθρωπη φάνηκε σε όλους τους Έλληνες η επίθεση του κ. Πολάκη στο Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Και την απέδωσε στο αψύ ύφος του Σφακιανού αναπληρωτή υπουργού, θίγοντας έτσι και το φιλότιμο των Κρητικών. Με αυτό το δεδομένο ήταν μάλλον αναμενόμενο αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσουν σαφείς αποστάσεις από την πρώτη στιγμή και άλλοι να αποδοκιμάσουν ευθέως τον κ. Πολάκη, όπως έκαναν και χθες”, σημειώνουν στελέχη της οδού Πειραιώς.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η λογική Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για όλη την κυβέρνησή του, επί της ουσίας καθιστά όλους τους υπουργούς όμοιους του κ. Πολάκη. “Είναι σαν να λέει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι “αυτό που έκανε ο Πολάκης, θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό πρέπει όλοι να τον στηρίξουν”.  Αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης είναι πρωτοφανές, και ακόμη πιο πρωτοφανές είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει καν τη στάση που κρατούν οι πολίτες για αυτήν την αήθη επίθεση”, σχολιάζουν στη “γαλάζια” παράταξη.

πηγή capital.gr

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ