Τοπικές Ειδήσεις

Επάρκεια αγαθών στην αγορά σε τιμές για όλα τα βαλάντια

Επάρκεια αγαθών σε τιμές για όλα τα βαλάντια υπάρχει στην τοπική αγορά σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη. «Υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά σε τιμές για όλα τα βαλάντια. Η ΠΝΑΙ με τις υπηρεσίες της βρίσκεται επί ποδός για τη διενέργεια ελέγχων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν μέχρι και μετά το Πάσχα. Όλα τα σφαγεία στα Δωδεκάνησα λειτούργησαν κανονικά. Η κτηνιατρική υπηρεσία παρά την τραγική υποστελέχωση, κάλυψε τις ανάγκες σε όλα τα νησιά».

Όπως δήλωσε η προϊσταμένη του τμήματος δημόσιας υγείας της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΠΝΑΙ, κα Ελένη Ζαρογιάννη στα σφαγεία της Δωδεκανήσου έχουν σφαγιαστεί συνολικά 13.345 αμνοερίφια. Οι καταναλωτές, θα πρέπει να προσέξουν να φέρουν σφραγίδα παραλληλόγραμμη με την ένδειξη «Ελλάδα» και σφραγίδα ωοειδή με το λατινικό γράμμα S και τον αύξοντα αριθμό του σφάγειου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Τσάντες με τρόφιμα σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη διανεμήθηκαν και φέτος από το γραφείο του περιφερειάρχη. «Όπως γνωρίζουμε όλοι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διανέμει κάθε μήνα τρόφιμα στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου.
Το Πάσχα και τα Χριστούγεννα διανέμουμε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη ποσότητες τροφίμων στους συμπολίτες μας που δεν πληρούν τα κριτήρια ένταξης στη δομή του κοινωνικού παντοπωλείου, βρίσκονται όμως πολύ κοντά σε αυτά. Αυτή τη φορά διανείμαμε 600 τσάντες με τρόφιμα σε συμπολίτες μας, βοηθώντας τους τις ημέρες του Πάσχα», δήλωσε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, υπεύθυνος για τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου κ. Ν. Καραμαρίτης.
Ο κ. Καραμαρίτης σημείωσε ότι από τους 300, ο αριθμός των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου αυξήθηκε στους 7.500. Αντίστοιχα, ο προϋπολογισμός της δομής που επεκτάθηκε και σε άλλα νησιά από τις 60.000 αυξήθηκε στο 1 εκατ. Ευρώ.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η μόνη ελληνική Περιφέρεια που έχει κάνει τόσο μεγάλο διαγωνισμό για την ενίσχυση μίας δομής η οποία υποστηρίζει τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από βοήθεια για να σταθεί στα πόδια του.

Τα φράγματα
Ο κ. Ζαννετίδης είπε ότι έχει αυξηθεί η στάθμη του φράγματος της Απολακκιάς και δεν αναμένεται να παρουσιαστεί φέτος πρόβλημα με το πότισμα των καλλιεργειών.
Σημείωσε ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διαδικασίες για τη διαχείριση των φραγμάτων από την Περιφέρεια. «Με χαρά διαπιστώσαμε ότι η στάθμη στο φράγμα της Απολακκιάς είναι ικανοποιητική.
Ήδη έχει εκδοθεί η απόφαση του περιφερειάρχη για τη σύσταση του γνωμοδοτικού περιφερειακού συμβουλίου για τη λειτουργία των φραγμάτων από την Περιφέρεια και αναμένεται η επόμενη απόφαση για τη διαχείριση. Στη συνέχεια, οι υπηρεσίες θα παραλάβουν τα φράγματα από το υπουργείο και το Δήμο», είπε ο κ. Ζαννετίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου