ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυμα της Ελευθερίας Φτακλάκη για την 25η Μαρτίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΦΤΑΚΛΑΚΗ ΛΙΤΣΑ

Από την Κάρπαθο, όπου βρί­σκε­ται για τις εορ­τα­στι­κές εκδη­λώ­σεις της 25ης Μαρτίου 1821, η υπο­ψή­φια Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου της Νέας Δημο­κρα­τίας, Ελευ­θε­ρία Φτα­κλάκη, σε μήνυμά της ανα­φέ­ρει:

Η μεγάλη διπλή γιορτή του Έθνους μας, που γιορ­τά­ζει τον Ευαγ­γε­λι­σμό της Θεο­τό­κου και την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, με τους αγώνες και την παρα­κα­τα­θήκη των προ­γό­νων μας, πρέπει να απο­τε­λούν το φάρο που οδηγεί τα βήματά μας, αλλά παράλ­ληλα μας δίνει την ευκαι­ρία για ανα­στο­χα­σμό και κοινούς αγώνες.

Ο αγώνας του 1821 παρα­μέ­νει δια­χρο­νι­κός και επί­και­ρος 202 χρόνια μετά την ιστο­ρική Επα­νά­σταση, μας εμπνέει και ταυ­τό­χρονα μας διδά­σκει, για να κερ­δί­ζουμε κάθε μάχη, να αντι­με­τω­πί­ζουμε κάθε πρό­κληση, να ξεπερ­νάμε κάθε δυσκο­λία.

Πριν από δύο αιώνες, αγω­νι­στές της πατρί­δας ύψωσαν το λάβαρο της ανε­ξαρ­τη­σίας και μετέ­τρε­ψαν την Ελλάδα σε ένα οργα­νω­μένο κράτος, με διεθνή ακτι­νο­βο­λία σε όλο τον κόσμο. Δια­κό­σια δύο χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι μια σύγ­χρονη ευρω­παϊκή χώρα. Με ισχύ και κύρος σε ολό­κληρο τον κόσμο. Και αυτό μας δίνει τη δύναμη να νιώ­θουμε υπε­ρή­φα­νοι για τα μεγάλα άλματα του Έθνους.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Χρόνια πολλά στους απα­ντα­χού Έλληνες!

Χρόνια πολλά Δωδε­κά­νησα!

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.