Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2017 θα περάσει την πόρτα της Ειδικής Ανακρίτριας Διαφθοράς του Πρωτοδικείου Ρόδου για να απολογηθεί, αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ, που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», μετά από ανώνυμη καταγγελία, που περιήλθε στους «αδιάφθορους», με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσω server της Αμερικής.
Ο αστυνομικός, ελέγχετο, με συστηματική παρακολούθηση των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων, από τον Ιούλιο του 2015.
Πέραν του αστυνομικού, θα απολογηθούν ένας ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί κι ένας λογιστής.
Εις βάρος των κατηγορούμενων έχουν ασκηθεί κατά περίπτωση διώξεις για κατάχρηση εξουσίας κατά συρροή, δωροληψία υπαλλήλου για πράξη αντικείμενη στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και για χαρτοπαικτική απάτη.
Ο αξιωματικός κατηγορείται ειδικότερα ότι το διάστημα Μαϊου – Νοεμβρίου 2014 δεν προέβη σε έλεγχο καταστήματος στο οποίο διενεργείτο το τυχερό παίγνιο «φρουτάκια». Κατηγορείται επιπλέον ότι τον Μαϊο του 2014 έλαβε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος 500 ευρώ, τον Ιούλιο του ίδιου έτους 300 ευρώ και το διάστημα Αυγούστου – Νοεμβρίου 250 ευρώ.
Επιπλέον του αποδίδεται ότι τον Ιούλιο του 2015 δεν διενήργησε τα δέοντα για τον κολασμό ιδιοκτήτη καταστήματος στην Μεσαιωνική Πόλη που απασχολούσε 6 ανασφάλιστους.
Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται κάνοντας λόγο για κακόβουλη σκηνοθεσία από άτομα που ενοχλούνται από την δραστηριότητα του ως αστυνομικού.
Τόνισε μάλιστα ότι από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που κατεγράφησαν προκύπτει αναμφίβολα η αθωότητα του.
Μιλά συγκεκριμένα με φίλους αλλά και με άτομα που ασχολούνται με το εμπόριο ψαριών, που είναι και το επάγγελμα της συζύγου του, την οποία συνδράμει.
Για τον δεύτερο ιδιοκτήτη του καταστήματος τόνισε ότι αποτελούσε πηγή πληροφοριών του για έκνομες πράξεις και μάλιστα των είχε συνδράμει σε συγκεκριμένες υποθέσεις κλοπών αλλά και μιας ανθρωποκτονίας.
Το επίμαχο διάστημα της υποτιθέμενης παραβατικής συμπεριφοράς του δεν ήταν καν στην υπηρεσία του καθώς τελούσε σε 9μηνη άδεια ανατροφής του τέκνου του και δεν γνώριζε για την δραστηριότητα της υπηρεσίας του.
Το ό,τι τελούσε σε άδεια μάλιστα έχει δηλωθεί από τον ίδιο ξεκάθαρα στα άτομα με τα οποία συνομιλούσε.
Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που του αποδίδονται για την λέσχη, ο αξιωματικός κατέστησε σαφές ότι ουδέποτε χρηματίστηκε ή έλαβε δώρα για να καλύψει τις αξιόποινες πράξεις του, ενώ επικαλείται και τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατεγράφησαν.
Προσκόμισε εξάλλου έγγραφα και στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι έχει συλληφθεί δύο φορές, ενώ υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και μάλιστα βρίσκεται υπόδικος σε δύο κακουργηματικές υποθέσεις από δικές του ενέργειες.
Λίγες μέρες μάλιστα πριν κληθεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων είχε δημοσιευθεί παραπεμπτικό βούλευμα εις βάρος του μετά από έλεγχο που του είχε κάνει ο αξιωματικός.
Θεωρεί ότι αυτό στάθηκε αφορμή για να καταφερθεί σε βάρος του στα πλαίσια της έρευνας.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Στέργος Λεβέντης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ